Solved

internet explorer 10.0 crashes every time

Posted on 2014-01-06
3
284 Views
Last Modified: 2014-02-04
Dear Experts,

whenever I open internet explorer 10.0 it crashes, but when I connect the same system remotely and try to open internet explorer 10.0 it works fine. could any one help me on this.

I am using windows 7 64-bit OS
0
Comment
Question by:mshakeb
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
3 Comments
 
LVL 15

Expert Comment

by:jerseysam
ID: 39759604
Roll back to IE9 and see if same thing happens.
Then you will know if it is the IE version or a PC issue?
0
 
LVL 50

Assisted Solution

by:jcimarron
jcimarron earned 250 total points
ID: 39759690
mshakeb--Look in Event Viewer and see what info is available for the Error timestamped at the time of the crash.  Look especially for a "Faulting Module".
Also click Start|type reli|click on "View reliability History" and see what info is available in the Action column.
I suspect a .dll from another program is conflicting with IE.  That other program may not be running when you connect remotely.
0
 
LVL 12

Accepted Solution

by:
kadafitcd earned 250 total points
ID: 39759874
Check and see if it will open in no-addons mode...

Go to your start button and at the bottom search bar type "iexplore.exe -extoff" (without quotes) and press enter

Does it load without crashing?  If so you have a faulting Add On.  While in IE No Add ons click tools (Gear Icon) on top then click manage add ons. Go through and disable them all but one and try to start IE normally.  Go through one by one enabling them til you find the faulty one.
0

Featured Post

Free Tool: Port Scanner

Check which ports are open to the outside world. Helps make sure that your firewall rules are working as intended.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
URGENT- Can't login to Bizportal over VPN 2 58
ms/access webbrowser address not valid  - 12 64
Not allowed to load local recource. 4 129
send to option in chrome 11 57
It's here again; Microsoft is launching a new version of Internet Explorer: Internet Explorer 9, with noticeable changes on its interface, functions and new tools. As they say on its promotional video: "It's time to play, on a more beautiful web", f…
I had to do a bit of research to find the answer to this question so I thought I'd share my results.  Due to our outdated mainframe systems, we need to downgrade IE9 to IE8 in order to stay compatible.  We also needed to downgrade Java.  In order to…
Google currently has a new report that is in beta and coming soon to Webmaster Tool accounts. This Micro Tutorial will highlight new features for Google Webmaster Tools.
This Micro Tutorial will demonstrate how to add subdomains to your content reports. This can be very importing in having a site with multiple subdomains.

738 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question