Solved

Cisco SG500X not listing and detecting SFP port 3 and 4

Posted on 2014-01-10
5
986 Views
Last Modified: 2014-03-12
Hi Guys,

We have bought a Cisco small business SG500X and its working great, but we have a question regarding its 3rd and 4th port (SFP) that are not working as the others.

If you do a "show running-config" or "show interfaces" these ports are not listed. I have tried to put a gbic on those ports, and I can see that its up from the switch, but if I do,
"show interfaces status TengigabitEthernet 1/1/3" it says its not present,

br-spo-cbo-acc14#show interfaces status TengigabitEthernet 1/1/3
Flow Link Back Mdix
Port Type Duplex Speed Neg ctrl State Pressure Mode
-------- ------------ ------ ----- -------- ---- ----------- -------- -------
te1/1/3 -- -- -- -- -- Not Present -- --

Anyone have an idea if I need to enable anything on the switch configuration to be able to use those ports ?

Thanks.
0
Comment
Question by:maxihost
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
5 Comments
 
LVL 57

Expert Comment

by:giltjr
ID: 39773908
Which gbic did you put in?

Are the other 10 Gig ports working?

Any errors in the log?
0
 
LVL 46

Expert Comment

by:Craig Beck
ID: 39774053
Can you post show ver and show inventory while the SFP is inserted?
0
 

Author Comment

by:maxihost
ID: 39779649
giltjr: is a LX gbic,  it's work in another Sg switch.

craigbeck:

show ver
br-spo-cbo-acc14#show ver

       Unit             SW version         Boot version         HW version
------------------- ------------------- ------------------- -------------------
         1               1.2.0.97            1.2.0.12               V01

Open in new window

In this switch haven't show inventory but with web gui management i can't see XG3 and XG4 (TenGigabit interface)... I think this XG3/4 are to Stacking ports, aren't ?
Check out the image: https://www.dropbox.com/s/tchhbg9gqb48bwo/sg500xed.png
0
 

Accepted Solution

by:
maxihost earned 0 total points
ID: 39913361
We had to enable that interface.
0
 

Author Closing Comment

by:maxihost
ID: 39922877
Found my own solution.
0

Featured Post

Free Tool: Port Scanner

Check which ports are open to the outside world. Helps make sure that your firewall rules are working as intended.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
Cisco 1830 AP behaving wierdly 7 99
managing a small network 6 104
Advertise subnet not directly attached 6 56
Voice QoS 3Com 5500G 5 26
I eventually solved a perplexing problem setting up telnet for a new switch.  I installed a new Cisco WS-03560X-24P switch connected to an existing Cisco 4506 running a WS-X4013-10GE Sup II-Plus. After configuring vlans and trunking,  I could no…
Arrow Electronics was searching for a KVM  (Keyboard/Video/Mouse) switch that could display on one single monitor the current status of all units being tested on the rack.
With Secure Portal Encryption, the recipient is sent a link to their email address directing them to the email laundry delivery page. From there, the recipient will be required to enter a user name and password to enter the page. Once the recipient …
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

763 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question