CCM services won't start after a DSR restore . what is the correct procedure to have a succesfull restore ?

i'm trying to restore my current Call manager server 8.0 to a Virtual machine in vmware.
I'm using Vmware 5.1 that i obtained from Cisco and use the correct OVAs. When i first install the CCM server on a Vm everything goes well , im able to get to the web interface and its ready to be configured . When i do a restore of my current server to the new VM the restore completes and when the system reboots all services are stuck on starting .....If i reboot again same thing happens , i have tried to redo the process several times and i get the same result can you guys help me out and get this resolve please ???
Netgeek4Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

José MéndezCommented:
2 things:

did you create the virtual machine with the exact same hostname and IP address as before? hostnames are case sensitive in this particular scenario.

did you upload the necessary licenses?
Netgeek4Author Commented:
same name but not the same Ip's because its being done at a different site .

no the new license files have not been uploaded , do these licenses need to be uploaded for this to happen ?
José MéndezCommented:
Ok the first thing:

When you restore your data, the hostname, server IP address, and the deployment type must be the same as it was during the backup. DRS does not restore across different hostnames, IP addresses and deployment types.
http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucm/drs/8_6_1/drsag861.html#wp42275

Think once you fix that part, you'll be looking better and we can discuss the licenses.

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Netgeek4Author Commented:
thanks for your help i created a environment to be able to use the same Ip's and the restore worked and all services worked at reboot , it fixed all the issues i was facing ....thanks

btw i also uploaded the lic file withthe new mac
José MéndezCommented:
Happy to hear that
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Voice Over IP

From novice to tech pro — start learning today.