Solved

getting message "500 - Internal server error" when running http://connect

Posted on 2014-01-22
8
573 Views
Last Modified: 2014-03-08
I am trying to add two new Windows 7 Pro computers to an existing SBS2008 domain. Never had this issue running this in Internet Explorer

I fly updated both PC's prior to trying to place them in the domain
- running I.E.11

The only thing that has changed on the server were - installing Microsoft updates

Any thoughts would be appreciated
0
Comment
Question by:agieryic
  • 6
8 Comments
 
LVL 1

Author Comment

by:agieryic
ID: 39801250
I was able to ping "connect"

I then copied the "Launcher" files to a flash drive. Copied those files to the desktop of the PC.
- double-clicked the "launcher.exe" and it failed with this error

"An error occurred while downloading the Connect Computer application. Please run this application again."

Fails every time
0
 
LVL 1

Author Comment

by:agieryic
ID: 39801269
I also tried to the DNS to the IP address of the SBS2008 server to no avail
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:Olaf De Ceuster
ID: 39801861
There are a few possible common causes.
Easiest way to exclude most common causes:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6231
If BPA does not fix it please let me know.
Hope that helps,
Olaf
0
 
LVL 1

Author Comment

by:agieryic
ID: 39801944
BPA found no issues. passed all tests
0
Zoho SalesIQ

Hassle-free live chat software re-imagined for business growth. 2 users, always free.

 
LVL 22

Expert Comment

by:David Atkin
ID: 39804259
Do you have any other Windows 7 Pro machines on the network at the moment?

Is the server update regularly?  On the latest SBS Rollup?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:agieryic
ID: 39804749
Do you have any other Windows 7 Pro machines on the network at the moment? - Yes
Is the server update regularly?  Yes
On the latest SBS Rollup?  Yes
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
agieryic earned 0 total points
ID: 39812117
The issue has been resolved. It was an IIS issue. I will submit the details
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:agieryic
ID: 39914414
the issue was resolved by my tech. It was an IIS issue involving an incorrect .net framework entry due to a Microsoft update
0

Featured Post

Network it in WD Red

There's an industry-leading WD Red drive for every compatible NAS system to help fulfill your data storage needs. With drives up to 8TB, WD Red offers a wide array of solutions for customers looking to build the biggest, best-performing NAS storage solution.  

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This guide is intended for migrating Windows 2003 Standard with Exchange 2003 to Windows Small Business Server 2008. You will need the following: Exchange Best Practice Analyzer: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=DBAB201F-…
I’m often asked about newer and larger USB drives connected to SBS2008 and 2011 failing Windows Server Backup vs the older USB drives not failing. As disk space continues to grow and drive technology change SBS2008 and some SBS2011 end up with the f…
Windows 10 is mostly good. However the one thing that annoys me is how many clicks you have to do to dial a VPN connection. You have to go to settings from the start menu, (2 clicks), Network and Internet (1 click), Click VPN (another click) then fi…
Both in life and business – not all partnerships are created equal. As the demand for cloud services increases, so do the number of self-proclaimed cloud partners. Asking the right questions up front in the partnership, will enable both parties …

863 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

27 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now