autodiscover

we have exchagne 2010 and 2007 configured to work with outlook anywhere
we do have  UCC Certificate and Autodiscover and Legacy configured on external DNS,
however,  for local domain users we are getting https://ex2007.mydomain.com/autodiscover/autodiscover.hml prompts
Also out of office is not responding for all the users.
How should I have configured on my local DNS server  autodiscover and legacy records for exhchange to work properly?
attached is my autodiscover test where I can see my OFF link but I can't access
https://UCCcertname.mydomain.com/ews/exchange.asmx

I would appriciate if it will be answered only by an expert who knows exectly what has to ben done.
off.jpg
leop1212Asked:
Who is Participating?
 
Simon Butler (Sembee)Connect With a Mentor ConsultantCommented:
The problem is the value of get-clientaccessserver | select identity, autodiscoverserviceinternaluri

That needs to be changed to match your SSL certificate name, and ensure the external host name resolves internally as well.

http://semb.ee/hostnames

Doesn't take long to do, as long as you prepare correctly.
It isn't something that can be done exclusively in EMC either, you have to do some of it in EMS.

Simon.
0
 
Gareth GudgerCommented:
Make your InternalURLs match your ExternalURLs in EMC.

Then in DNS, create a zone for your external domain, and create autodiscover and legacy records that point to the local IPs of those servers.

Doesn't hurt to run this tool as well. At least for external checking.
https://testconnectivity.microsoft.com/
0
 
leop1212Author Commented:
simon,
you make it pefect every time
thank you very much
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.