Solved

Cluster DNS stuatus: The handle is invalid -- server 2012 R2

Posted on 2014-02-05
9
1,843 Views
Last Modified: 2014-04-20
hi Experts,

I cannot add a node, perform a live migration on cluster.
In the properties of cluster DNS status is : the handle is invalid.
I can ping ipaddress/name of cluster, but there was no host A record created automatically. I had to create it manually.
I changed permission on host record as well, but still no luck.

Can you please help me fix this issue?
0
Comment
Question by:ukitsme
  • 5
  • 3
9 Comments
 
LVL 78

Expert Comment

by:David Johnson, CD, MVP
ID: 39838091
when you created the cluster did it pass all of the tests?
0
 
LVL 118
ID: 39838226
I would agree with David, run the Cluster Validation again, and see if it passes.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:ukitsme
ID: 39838414
When we created the cluster it did pass it but two servers died and brought down the whole cluster. We managed to repair boot and fix one server host but we are struggling to add it.
note that primary DC is running on a stand alone.
0
 
LVL 118

Assisted Solution

by:Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE)
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE) earned 500 total points
ID: 39838422
Did it pass the cluster test, after you repaired the two servers?
0
U.S. Department of Agriculture and Acronis Access

With the new era of mobile computing, smartphones and tablets, wireless communications and cloud services, the USDA sought to take advantage of a mobilized workforce and the blurring lines between personal and corporate computing resources.

 
LVL 1

Author Comment

by:ukitsme
ID: 39846101
spoke with Microsoft. They shadowed out server and confirmed it is a bug. They will be sending a fix once they develop one.
0
 
LVL 118
ID: 39846157
Yes that's why 18 of our clients cancelled Hyper-V projects and selected VMware vSphere.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:ukitsme
ID: 39891008
got an email from Microsoft telling that they developed a hotfix.
Waiting for them to send it across.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
ukitsme earned 0 total points
ID: 40003174
It is fixed when we installed update 1

http://support.microsoft.com/kb/2919355
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:ukitsme
ID: 40011141
Update fixed the issue
0

Featured Post

Complete VMware vSphere® ESX(i) & Hyper-V Backup

Capture your entire system, including the host, with patented disk imaging integrated with VMware VADP / Microsoft VSS and RCT. RTOs is as low as 15 seconds with Acronis Active Restore™. You can enjoy unlimited P2V/V2V migrations from any source (even from a different hypervisor)

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

OfficeMate Freezes on login or does not load after login credentials are input.
Veeam Backup & Replication has added a new integration – Veeam Backup for Microsoft Office 365.  In this blog, we will discuss how you can benefit from Office 365 email backup with the Veeam’s new product and try to shed some light on the needs and …
In this Micro Tutorial viewers will learn how to restore single file or folder from Bare Metal backup image of their system. Tutorial shows how to restore files and folders from system backup. Often it is not needed to restore entire system when onl…
In this video tutorial I show you the main steps to install and configure  a VMware ESXi6.0 server. The video has my comments as text on the screen and you can pause anytime when needed. Hope this will be helpful. Verify that your hardware and BIO…

910 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

19 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now