Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

CISCO error Dialer

Posted on 2014-02-08
23
Medium Priority
?
302 Views
Last Modified: 2014-02-15
Hi,

I have got a perfectly working router cisco 850. (router#1)
I have backed up the configuration file successfully.

I also have another 850 (router#2) from which I have loaded the working configuration of router#1.

The issue is that some errors appear on router#2 & it is not working accordingly.
(example: no working internet connection)

I have noticed these 2 errors when starting router#2

%NAT: Error activating CNBAR on the interface Vlan1
%NAT: Error activating CNBAR on the interface Dialer1

The question is why the working configuration of router#1 not working on router#2?

If that can be of any help, the flash file of the routers are:

Router#1: c850-advsecurityk9-mz.124-15.T7.bin
Router#2: c850-advsecurityk9-mz.124-6.T6.bin

I also think that It could be hardware related? not sure

Thank you for helping
0
Comment
Question by:defrey
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 9
  • 8
  • 6
23 Comments
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39845034
Try to erase start-up configuration on router 2 then restore the router 1 configuration on router 2
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39845183
Done that already . No success
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39845199
two routers have the same models , Ports ?

try to copy backup configuration and send it to me ( for R1 and R2 ) .

how did you checked if you have problem in internet ?
0
Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39846109
I simply cant access a website. also cannot ping a public domain from router.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39846613
did the two routers have the same model and same interfaces ?
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39848221
Router#1: c850-advsecurityk9-mz.124-15.T7.bin
Router#2: c850-advsecurityk9-mz.124-6.T6.bin

Your firmware is different.

Try installing the same firmware on router 2 and see what happens first.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39848550
Hi,
When I tried to install same firmware, the router complained of a lack of space.

how can I get around that?

Thanks
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39848759
Check your flash drive...

Type "dir" and it will show you available space and what files are there.

You can delete unused files.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39849392
Yes , i agree with @ Infamus
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39849459
Ok... I ll try that tonight
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39849876
I have successfully loaded the firmware as well as installed the working conf file.

There is no success & started thinking that it could a hardware issue?

The ATM0 does not go up

%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0, chan
ged state to down

& also

Line protocol on Interface Dot11Radio
0, changed state to down

Thanks
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39849878
Those are different errors.

Anything connected on those?
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39849881
Please do the command :

# show Controller DSL x/x/x

what is the output ??
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39849893
Thanks for your help:


I aslo get this on startup:

Configuration failed!
SETUP: new interface NVI0 placed in "shutdown" state

and show controller DSL


interface Dot11Radio0
Radio ATHEROS AR5212, Base Address 001b.2ac0.9630, BBlock version 0.01, Software
 version 3.00.0
Serial number: FOC11092ZES
Number of supported simultaneous BSSID on Dot11Radio0: 1
Carrier Set: Americas (US )
Uniform Spreading Required: No
Current Frequency: 0 MHz  Channel 0
Allowed Frequencies: 2412(1) 2417(2) 2422(3) 2427(4) 2432(5) 2437(6) 2442(7) 244
7(8) 2452(9) 2457(10) 2462(11)
Listen Frequencies:
Beacon Flags: 0; Beacons are disabled; Probes are disabled
Current CCK Power: 20 dBm
Allowed CCK Power Levels: 3 4 5 6 7 10 13 15 17 18 20
Current OFDM Power: 17 dBm
Allowed OFDM Power Levels: 3 4 5 6 7 10 13 15 17
ERP settings: short slot time, protection mechanisms.
Neighbors in non-erp mode:

Current Rates:  basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0
36.0 48.0 54.0
Active Rates:
Allowed Rates:  1.0 2.0 5.5 6.0 9.0 11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0
Best Range Rates:  basic-1.0 2.0 5.5 6.0 9.0 11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0
Best Throughput Rates:  basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-6.0 basic-9.0 basic-
11.0 basic-12.0 basic-18.0 basic-24.0 basic-36.0 basic-48.0 basic-54.0
Default Rates:  basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0
36.0 48.0 54.0
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39849938
what is your internet connection type ?
please print ( show run ) and show version command
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39852879
Thanks!

Connected via PPOa

Conf file attached

Please note that I deliberately changed the CHAP Hostname & other minor things

Thanks
router2-confg
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
Muhammed Rummaneh earned 2000 total points
ID: 39853072
Ok

please do the following Command

Router ( Config) # interface  atm 0
Router(config-if)# no shutdown

then test
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39853228
Same goes to dot11radio0
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Muhammed Rummaneh
ID: 39853286
Infamus ,

as you see :

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1 ( this route belong to ATM interface )

so i think if he do no shutdown command for dot11radio0 interface , this will not effect .

Thanks
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39853319
Line protocol on Interface Dot11Radio
0, changed state to down

He complained about this error.
This is wireless interface.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39854567
Thank you everyone for the precious help

Router is now up & running OK
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Infamus
ID: 39854620
Your issue was resolved by installing the same firmware and ATM error is basically because it was administratively shut down.

i don't think that was the answer to the original issue.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:defrey
ID: 39862282
Hi Infamus,

Sorry for late reply.

to confirm how the issue was solved, I re-installed the c850-advsecurityk9-mz.124-6.T6.bin on router#2

I then re-installed the running conf of router#1 on router#2. Of course at this point it is still not working.

I then run the ATM no shut on router#2 & this resolved the issue.

So installing the same firmware didnt fix anything. The no shut command did.

Thank you again for your help, but my accepted solution is correct

Regards
0

Featured Post

Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Exchange server is not supported in any cloud-hosted platform (other than Azure with Azure Premium Storage).
Considering cloud tradeoffs and determining the right mix for your organization.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

604 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question