Solved

Lync 2013 Location Database WAP

Posted on 2014-02-18
8
655 Views
Last Modified: 2014-03-10
I have been updating my e911 location database and am having issues getting the WAPs added.  Subnets were completed easily.

Below is the command ran and the error output.  Lync shell is running in administrator mode.


PS C:\Users\xxx> Set-CsLisWirelessAccessPoint

cmdlet Set-CsLisWirelessAccessPoint at command pipeline position 1
Supply values for the following parameters:
BSSID: 00:08:30:EE:EE:EE
Set-CsLisWirelessAccessPoint : BSSID
At line:1 char:1
+ Set-CsLisWirelessAccessPoint
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (:) [Set-CsLisWirelessAccessPo
   int], ArgumentException
    + FullyQualifiedErrorId : BSSID,Microsoft.Rtc.Management.Lis.SetOcsLisWire
   lessAccessPointCmdlet


Also tried:

Set-CsLisWirelessAccessPoint -BSSID 00:08:30:EE:EE:EE

With the same results.

Of course I am trying to add all the location information as well but can create the error with the basic commands.  What am I missing?

Thanks!
0
Comment
Question by:trg-sysadmin
  • 4
  • 4
8 Comments
 
LVL 24

Expert Comment

by:Mohammed Hamada
ID: 39908621
When you type  Get-CsLisWirelessAccessPoint what's the output of this command ?

Are you also running the PS as an admin?
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Mohammed Hamada
ID: 39908622
Try also checking whether the DB is storing anything identical to the MAC address that you want to configure.

run this and let's see what's the output

Get-CsLisWirelessAccessPoint | Where-Object {$_.BSSID -eq "00:08:30:EE:EE:EE"}

BTW, try using the entire command and replace the address with yours along with description and the rest and see if that works!

Set-CsLisWirelessAccessPoint -BSSID 00:08:30:EE:EE:EE -City “Southern City” -CompanyName “My Company” -Country US -Description “Wireless AP” -HouseNumber 100 -HouseNumberSuffix “” -Location “My Wireless AP” -PostalCode 99999 -PostDirectional “” -PreDirectional “” -State GA -StreetName “My Street” -StreetSuffix Str.
0
 

Author Comment

by:trg-sysadmin
ID: 39909546
Thanks moh10ly,

I am running the the PS as admin.

So I have run Get-CsLisWirelessAccessPoint  and I get no output.   I also ran Get-CsLisWirelessAccessPoint | Export-csv c:\wap.csv and the csv is blank.

When I try to add the wap with the full info I get the same error.

Set-CsLisWirelessAccessPoint : BSSID
At line:1 char:1
+ Set-CsLisWirelessAccessPoint -BSSID 00:08:30:EE:EE:EE -City "Southern City"
-Com ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (:) [Set-CsLisWirelessAccessPo
   int], ArgumentException
    + FullyQualifiedErrorId : BSSID,Microsoft.Rtc.Management.Lis.SetOcsLisWire
   lessAccessPointCmdlet
0
Revamp Your Training Process

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action.

 
LVL 24

Expert Comment

by:Mohammed Hamada
ID: 39909673
When you view the eventviewer, can you check the Lync server's tab and see if there are any errors there?

Please post them here, you might have a problem with your Lync server's database.
0
 

Author Comment

by:trg-sysadmin
ID: 39912424
No errors related to database that I can find.  No errors following the command failure.

I have no problems adding sites by subnet or manipulating the locations.
0
 
LVL 24

Accepted Solution

by:
Mohammed Hamada earned 300 total points
ID: 39913646
Can you try to publish your Lync topology and report if there's any errors reported??
If there's any errors in Lync server could you please share it as well. anything that's related to Lync.

in PS try this link and paste the input please here
Enable-CsTopology -Verbose
0
 

Author Comment

by:trg-sysadmin
ID: 39917936
I see multiple errors on the Lync Event Viewer:
Storage Service had an EWS Autodiscovery failure.

Enable-CsTopology -Verbose completed without error.  I reviewed the output in AppData\Local\Temp\ and see no sign of error,  Everything comes back 'Success'
0
 

Author Comment

by:trg-sysadmin
ID: 39917977
Figured it out!  Doesnt like the : in the command string.  turns out you need to enter it as a dash.  

ran get-help Set-CsLisWirelessAccessPoint -examples and saw the example had -

Thanks for helping lead me down a path that helped me find the answer.
0

Featured Post

Migrating Your Company's PCs

To keep pace with competitors, businesses must keep employees productive, and that means providing them with the latest technology. This document provides the tips and tricks you need to help you migrate an outdated PC fleet to new desktops, laptops, and tablets.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

User Beware!  This is a rather permanent solution to removing your email from an exchange server.  The only way to truly go back is to have your exchange administrator restore your mailbox from backups.  This is usually the option of last resort.  A…
Deploying a Microsoft Access application in a Citrix environment is not difficult but takes a few steps. However, Citrix system people are often of little help, as they typically know next to nothing about Access. The script provided here will take …
Viewers will learn how to maximize accessibility options in an Excel workbook for users with accessibility issues.
The viewer will learn how to use the =DISCRINV command to create a discrete random variable, use this command to model a set of probabilities and outcomes in a Monte Carlo simulation, and learn how to find the standard deviation of a set of probabil…

679 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question