?
Solved

OWA through TMG 2010

Posted on 2014-02-19
3
Medium Priority
?
763 Views
Last Modified: 2014-05-19
Hi
I have an Exchange server 2010 behind a TMG 2010, all was working fine OWA, ANYWHERE & ACTIVESYNC until the certificate expired.

I have renewed the certificate, ANYWHERE & ACTIVESYNC  is working fine, I got an issue with OWA when accessing from outside.
Errors:
1. The website is not available
2. 404 error
3. sometimes I got the trust certificate and 404 error

From the TMG I can access OWA on Exchange but not from external.
I even delete the rule & Listener and create a new one, issue persist.

note: I use a  listener for each service.
In the TMG Logs,  I created a filter on HTTPS, but I did not see my request coming in, I see for ActiveSync and others

Note: OWA is configured with FBA and in Exchange 2010 the Service FBA is started.

Thanking you in advanced
Regards
Jeff
0
Comment
Question by:JAY2013
  • 2
3 Comments
 
LVL 16

Expert Comment

by:Dirk Mare
ID: 39872750
New certificate should be in the following places

Exchange Management Console
Exchange IIS; bind the certificate to the https and 443 ports. make sure you don't bind the local IP/443 to the external certificate.

TMG Server you must add it to you listener

In TMG go to your rule that's publishing OWA to the internet. Go to listener TAB Select properties. Select Certificates TAB. Click Select Certificate.  Also please run this rule test and post your findings

Make sure the new certificate is selected.

As best practice reboot both Exchange and TMG server after changing the certificate.

another troubleshooting utility is
https://testconnectivity.microsoft.com/

DirkMare
0
 
LVL 16

Expert Comment

by:Dirk Mare
ID: 39872752
one more thing..

Godaddy has nice interactive step by step guides on how to change your Certificate.

Google should help you here..

DirkMare
0
 
LVL 23

Accepted Solution

by:
Suliman Abu Kharroub earned 1000 total points
ID: 39884167
As outlook anywhere and active sync are working fine, but OWA not working, it is mostly an authentication issue.

Check the authentication/delegation tab in publishong rule and authentication tab in listener if they are configured correctlly or not.
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Forefront Threat Management Gateway 2010 or FTMG comes with some very neat troubleshooting tools built-in when trying to identify what is actually happening behind the scenes within the product when traffic is passing through its interfaces. To the …
So the following errors occurs in 2 ways that I am aware of at this stage, and you receive one of the following error messages: ERROR 1. When trying to save a rule: No Web listener is specified for the Web publishing rule Autodiscovery Publishin…
Windows 8 came with a dramatically different user interface known as Metro. Notably missing from that interface was a Start button and Start Menu. Microsoft responded to negative user feedback of the Metro interface, bringing back the Start button a…
With the advent of Windows 10, Microsoft is pushing a Get Windows 10 icon into the notification area (system tray) of qualifying computers. There are many reasons for wanting to remove this icon. This two-part Experts Exchange video Micro Tutorial s…

621 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question