Solved

error 500.19 internal server error on IIS 7

Posted on 2014-03-10
3
758 Views
Last Modified: 2014-03-22
Hi,

I have deployed a web application ie all html files. After i create website and try to browse its throwing "Error 500.19 internal server error".
The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid. Detailed Error InformationModule IIS Web Core
Notification Unknown

Handler Not yet determined
Error Code 0x8007000d
Config Error  
Config File \\?\D:\inetpub\wwwroot\McubeWebsite\McubeSite\Web\web.config
Requested URL http://localhost:80/ 
Physical Path  
Logon Method Not yet determined
Logon User Not yet determined
 
Config Source
   -1:
    0:

1. No changes need to be done in webconfig file as its all html files.
2. In C:\Windows\System32\inetsrv\config\applicationHost.config file i changed
       <section name="handlers" overrideModeDefault="Deney" />   to  <section name="handlers" overrideModeDefault="Allow" /> but no luck.
3. When i select website and click on any features, it gives error. (There was an error while performing this operation. File name \\?\\drive:\inetpub\wwwroot\website\web. config

Any clue why is it happening suddenly which was working 2 days before after the deployment.
0
Comment
Question by:anuboggaram
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 143

Expert Comment

by:Guy Hengel [angelIII / a3]
ID: 39917315
usually this happens with someone from IT / Security is modifying permissions on user accounts without "asking" ...

see this article to know what is for II6 but also IIS7:
http://support.microsoft.com/kb/812614

most likely the IIS service account is no longer having the permissions to check Login credentials against the domain. ...
0
 

Accepted Solution

by:
anuboggaram earned 0 total points
ID: 39925955
Got this issue resolved. It was not to do with NTFS permissions. On the new server installed 'rewrite_2.0_rtw_x64' and refreshed iis. Application started working.
0
 

Author Closing Comment

by:anuboggaram
ID: 39947231
It was a complete and only solution worked.
0

Featured Post

Visualize your virtual and backup environments

Create well-organized and polished visualizations of your virtual and backup environments when planning VMware vSphere, Microsoft Hyper-V or Veeam deployments. It helps you to gain better visibility and valuable business insights.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Meet the world's only “Transparent Cloud™” from Superb Internet Corporation. Now, you can experience firsthand a cloud platform that consistently outperforms Amazon Web Services (AWS), IBM’s Softlayer, and Microsoft’s Azure when it comes to CPU and …
Today, the web development industry is booming, and many people consider it to be their vocation. The question you may be asking yourself is – how do I become a web developer?
In this tutorial viewers will learn how to style a corner ribbon overlay for an image using CSS Create a new class by typing ".Ribbon":  Define the class' "display:" as "inline-block": Define its "position:" as "relative": Define its "overflow:" as …
Video by: Mark
This lesson goes over how to construct ordered and unordered lists and how to create hyperlinks.

740 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question