Convert back to Server full GUI

I went ahead and did an (uninstall-windowsfeature server-gui-mgmt-infra -restart).
Now when I'm doing an (install-windowsfeature server-gui-shell -restart ) it fails to install.

Error
This is on a VM Server that I'm using to study for exam 70-417.

can anyone walk me step by step on how to point this to the correct place (winsxs) wim file.
I have tried options on lien, but none have worked.

Thanks
LVL 1
noadAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
TunerMLConnect With a Mentor Systems EngineerCommented:
If you can get the CD mounted to the D:\ of the VM VM try below.

Install-WindowsFeature -source:D:\sources\sxs\ Server-Gui-Shell, Server-Gui-Mgmt-Infra

Didn't see you doing anything wrong below may have the answer.

Take a look at: http://blogs.technet.com/b/joscon/archive/2012/11/14/how-to-update-local-source-media-to-add-roles-and-features.aspx

And the article through which I linked to it: http://www.bhargavs.com/index.php/2013/03/13/error-0x800f0906-adding-gui-features-on-windows-server-2012-core/
0
 
TunerMLSystems EngineerCommented:
Full guide:

http://www.danielclasson.com/how-to-change-between-a-full-installation-gui-and-server-core-in-windows-server-2012/

Short version:

Install-WindowsFeature Server-Gui-Mgmt-Infra,Server-Gui-Shell –Restart –Source c:\mountdir\windows\winsxs
0
 
noadAuthor Commented:
TunerML

Did not work, I did it two ways, one with C: and the other with D: none worked.
I have the installed CD on the D:\ drive of the Hyper-V box.
How do I point to it?
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
noadAuthor Commented:
here is a screen shoot of both times it failed.

Failed
0
 
noadAuthor Commented:
TunerML

I did as you posted, but still won't work...
I made the (Mount) dir on C:\
I got the index ( 2)
it mounted 100%
still no joy..
any ideas as to what I'm doing wrong???

Still no joy
0
 
TunerMLSystems EngineerCommented:
Would you like to try using Windows Update as the source instead, is that an option, is the VM internet connected?
0
 
noadAuthor Commented:
Yes VM is connected to Internet...

would you please walk me on how to do that?

Thanks...

Do you see that I'm doing anything wrong with the above?
0
 
noadAuthor Commented:
no joy....

No idea why it's not working...
should be simple
0
 
TunerMLSystems EngineerCommented:
Same 0x800f0906 error? This was a full GUI install that you stripped to server core, is it possible that from the command line when you enter sconfig that there is an option 12 for restoring GUI?
0
 
noadAuthor Commented:
Thanks for all of your help....
as this was just a test Srv to study with I'll be deleting it and creating a new one...
0
 
TunerMLSystems EngineerCommented:
Okay, sorry I couldn't be of more help.
0
 
noadAuthor Commented:
No worries...
Not all battles are won...
Just as long as the war is.
I'll keep picking at it, till I get it to work.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.