Google Apps causing Slowness

I have Six Vostro All in one Dell Computers onsite.

Windows 7 pro 64bit,   All Running Google Apps.  with Trend Micro Antivirus

Main Product is downloading email from Google to Outlook 2010

All Computers except the Boss Computer are running Great!!!!

When the system boots up the sync is killing the computer.

I have Optimized the Computer, Scanned for Viruses, with Trend and Combo fix--> found nothing.

Has DHCP I have Tried Static IP...Reset the IP Stack, Flushed DNS

Even Tried removing add-ins from outlook....

this one has me looking stupid !!!

Please Help !!!!!

Cjoego
Joseph SalazarVice President - Senior IT ConsultantAsked:
Who is Participating?
 
Allen FalconConnect With a Mentor CEO & Pragmatic EvangelistCommented:
If you go into Accounts, is IMAP active or GASMO?

I suggest uninstalling and reinstalling GASMO to be sure it's in place.
0
 
s3e3Commented:
Have you tried disabling AV or removing it completely to see if things speed up ?
0
 
Aaron TomoskySD-WAN SimplifiedCommented:
How many emails are in the inbox to sync?
0
Get expert help—faster!

Need expert help—fast? Use the Help Bell for personalized assistance getting answers to your important questions.

 
Joseph SalazarVice President - Senior IT ConsultantAuthor Commented:
S3e3, Yes I did and there was no change

Aaron, there are 1.5 gigs of email
0
 
Aaron TomoskySD-WAN SimplifiedCommented:
If that's all in the inbox then yeah it's gonna be slow to sync. Move it to a different folder. I have an exec that we make inbox-date folders and just move stuff when it gets slow
0
 
Allen FalconCEO & Pragmatic EvangelistCommented:
First off, are you using IMAP or Google Apps Sync for MS Outlook (GASMO)?
0
 
Joseph SalazarVice President - Senior IT ConsultantAuthor Commented:
In outlook it is configured as Imap

but the Lower right hand corner has the Google Sync

Cjoego
0
 
Joseph SalazarVice President - Senior IT ConsultantAuthor Commented:
Went Onsite and re-installed the GASMO...Same isssue

Same exact computer in next office with same setup except different user and email.

Works like a champ...double checked settings on both and they are the same???

wierd.

Cjoego
0
 
Allen FalconCEO & Pragmatic EvangelistCommented:
Make sure you are using the GASMO connection and not still connecting by IMAP.  It sounds like the IMAP throttle is impacting performance.

Also, is the boss a high-volume off-line worker?  He may just have more to sync, particularly if he is sending/receiving attachments rather than sharing them.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.