Solved

Parts of font missing when printing from AutoCAD

Posted on 2014-03-21
7
805 Views
Last Modified: 2014-04-05
Client is using AutoCAD LT 2014
When they print using the DWG to PDF function within AutoCAD to a KIP 7100 plotter, portions of the font are missing when it is printed.

This does not happen with printing using the Adobe driver within AutoCAD, nor does it happen with printing to the KIP 3000 plotter.

We have reinstalled AutoCAD and Acrobat Pro & Reader, along with replace the KIP 7100 drivers, but the problem persists. They are using Neutraface text.

We tested plots from this computer from another computer & sent them to the KIP 7100, and there were no issues. So the issue appears to be local to his machine.

My current options are to try another PDF writer/reader, such as CutePDF, or to update the KIP 7100 drivers, which I would prefer to use as a last resort.
0
Comment
Question by:PCLANTECHS
  • 4
  • 3
7 Comments
 
LVL 16

Expert Comment

by:dhsindy
ID: 39947494
That is not a standard AutoCAD font.  Verify that the font has been installed on that terminal.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PCLANTECHS
ID: 39950083
I am not familiar with AutoCAD. How do I ensure the font has been installed?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PCLANTECHS
ID: 39953426
I spoke with the end user. This actually happens on several fonts that are standard AutoCAD fonts.

So it isn't an issue with the font not being installed.
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 16

Expert Comment

by:dhsindy
ID: 39961588
Could the plotter be dirty, need cleaning, or wearing out.  I have had some fonts usually the bottom part of the letters not printing when the rolls are not moving smoothly.

Try printing from another program if possible and see if the problem exists.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
PCLANTECHS earned 0 total points
ID: 39967714
The issue ended up being the driver type on the plotter. Updated the driver to KIPScript and it worked fine.
0
 
LVL 16

Expert Comment

by:dhsindy
ID: 39970886
I have no complaint about refunding the points.  The user solved their own problem.
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:PCLANTECHS
ID: 39979850
Issue was with the plotter driver.
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

One of the questions I get asked again and again is how to validate a field value in an AcroForm with a custom validation script. Adobe provided a lot of infrastructure to do that with just a simple script. Let’s take a look at how to do that wit…
In this article, we will see the basic design consideration while designing a Multi-tenant web application in a simple manner. Though, many frameworks are available in the market to develop a multi - tenant application, but do they provide data, cod…
Excel styles will make formatting consistent and let you apply and change formatting faster. In this tutorial, you'll learn how to use Excel's built-in styles, how to modify styles, and how to create your own. You'll also learn how to use your custo…
In a recent question (https://www.experts-exchange.com/questions/28997919/Pagination-in-Adobe-Acrobat.html) here at Experts Exchange, a member asked how to add page numbers to a PDF file using Adobe Acrobat XI Pro. This short video Micro Tutorial sh…

685 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question