?
Solved

Connection to microsoft exchange is unavailable via Outlook 2010/2013.

Posted on 2014-03-21
4
Medium Priority
?
754 Views
Last Modified: 2014-03-25
I'm running Exchange 2013 CU2, and i could never get OWA Search to work or stay stable. I found an article, http://www.techieshelp.com/exchange-2013-outlook-and-owa-search-does-not-work/ that tells you to rename the GUID.single folder so that outlook will rebuild the search from scratch. That worked and database now says healthy.

My main issue is now because of that is "some users" can no longer connect to exchange via outlook 2010/2013, while some PCs are still connected to exchange. My self included, running Outlook 2010, will not connect. I tried to make a new profile, but then it says "connection to Microsoft exchange is unavailable"

I must note that the users that are still "connected" to exchange via outlook, i had them send an email to another mailbox in the system, and the mail never arrives even tho it shows it as sent.

I also noticed if you send an email from OWA, it goes into your draft folder.

any ideas? i tried rebooting and restarting services.
0
Comment
Question by:AfternoonShift
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 63

Accepted Solution

by:
Simon Butler (Sembee) earned 1500 total points
ID: 39946116
CU2 is no longer supported.

Therefore the first thing I would suggest is that you upgrade to Exchange 2013 SP1 which is supported and see if that resolves the problem. Exchange service packs and CU files effectively reinstall the product and therefore resolve a lot of issues.

Simon.
0
 

Author Comment

by:AfternoonShift
ID: 39946143
Ok. Thanks Simon. will do that and update you.
0
 

Author Comment

by:AfternoonShift
ID: 39951730
installing SP1 seemed to fix the issue but my Spam filter caused some issues, so i had to uninstall my spam agents and then reinstall. After that Transport services would resume.
0
 
LVL 63

Expert Comment

by:Simon Butler (Sembee)
ID: 39952755
The problems with the transport agents is documented.

http://support.microsoft.com/kb/2938053

Simon.
0

Featured Post

VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

In-place Upgrading Dirsync to Azure AD Connect
Changing a few Outlook Options can help keep you organized!
The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability groups. The components of this video include: 1. Automatic Failover 2. Failover Clustering 3. Active Manager
The basic steps you have just learned will be implemented in this video. The basic steps are shown to configure an Exchange DAG in a live working Exchange Server Environment and manage the same (Exchange Server 2010 Software is used in a Windows Ser…
Suggested Courses

801 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question