Solved

wifi, web browsing issue with chromebooks

Posted on 2014-03-23
3
627 Views
Last Modified: 2014-04-30
I have an engenius and cisco wifi bgn. they work fine with Microsoft laptops. chromebooks connect fine and have strong signal. but when I am we bborwsing they will just suddenly stop and will say "connecting" in bottom left of chrome and just spin for about 30 seconds. then they will start working again and I can browse fast and click for a little bit and then again for 30 seconds thye will just stop...every few minutes it stop for 30 seconds. I cant figure it out....

chromebook works fine with my home wifi. no issues.

I have tried adjusting almost all settings on the wifi units...I have called the manufacturers and google.

the chromebook is set to bypassthe firewall content filter.

the wifi, firewall, chromebook are all up to date, firmware and all.

I have a guest wifi network. it is a totally separate network all the way back to the firewall, uses same firewall. goes to internet only. the chromebook works fine there also...no issues.

any thoughts??? thank you very much
0
Comment
Question by:CCLCLS
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 16

Expert Comment

by:gurutc
ID: 39950131
There are lots of posts in the Google Chromebook forums about this.  The fixes involve turning off all the bells and whistles on the Wireless Network.  No settings changed on the Chromebook itself.

Some suggestions include:

Turn off dual band wireless g/n and set to g.
Turn off WMM
Set channel bandwidth to fixed.
Turn off WPS
Set encryption at something simple like WPA2

These may not sound like fun settings, but users are reporting them to be working.
0
 

Accepted Solution

by:
CCLCLS earned 0 total points
ID: 40023791
problem ended up being something with the firewall. I had to set the chromebooks up to bypass the SSO agent on the firewall...
0
 

Author Closing Comment

by:CCLCLS
ID: 40031530
this is what worked for me to fix the delay issue...
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

The Samsung SSD 840 EVO and 840 EVO mSATA have a well-known problem with a drop in read performance. I first learned about this in an interesting thread here at Experts Exchange: http://www.experts-exchange.com/Hardware/Storage/Hard_Drives/Q_2852…
Sometimes a user will call me frantically, explaining that something has gone wrong and they have tried everything (read - they have messed it up more and now need someone to clean up) and it still does no good, can I help them?!  Usually the standa…
This video will take you through the Acquisition tab overview.  You will learn to navigate All Traffic and Organic Keywords. It will take you through the Social Overview, Site Content, and Real Time tabs. Click on Acquisition – Overview : Look at Al…
This Micro Tutorial will show you how to maximize your wireless card to its maximum capability. This will be demonstrated using Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 wireless card on Windows 8 operating system.

735 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question