Unable to download OAB - Exchange 2013 CU3

Running Exchange 2013 CU3 with about 120 mailboxes on a Windows 2012 VM.

I cannot reach https://CAS/OAB - I get a 403 Forbidden error; when Outlook tries to download, I get an error saying 'a file was not found' with a generic error code.
I verified permissions on the OAB directory and Authenticated Users have the appropriate ones.
I think I can rule out generation problems as the XML file along with all the LZX data files seem to be generating properly.

Help!

Thanks.
Roy7Asked:
Who is Participating?

[Webinar] Streamline your web hosting managementRegister Today

x
 
Jakob DigranesConnect With a Mentor Senior ConsultantCommented:
more or less correct that ...
note - I changed my reply aswell, added:
Can you try "Test Email Autoconfiguration" and see if you get correct OAB url?
http://comtechsolution.blogspot.no/2012/07/how-to-test-outlook-connection-and-auto.html
0
 
Seth SimmonsSr. Systems AdministratorCommented:
I get an error saying 'a file was not found' with a generic error code.

what is the error code?
0
 
Roy7Author Commented:
Hi Seth,

The error code is 0x8004010F. When googling this code, I couldn't find anything similar to my issue.
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

 
Seth SimmonsSr. Systems AdministratorCommented:
is this everyone or just 1 user?
what version of outlook?
0
 
Roy7Author Commented:
All users, not just one. Outlook 2013.
0
 
Roy7Author Commented:
Anyone...?
0
 
Jakob DigranesSenior ConsultantCommented:
Can Outlook in Online mode or users in webmail see all contacts?
Can you try to create a new offline address book and see if that one can be downloaded?
What authentication is the OAB virtual directory configured with?
Fresh install or migration?
Do you have any http redirects on virtual directory?
0
 
Roy7Author Commented:
Hi jakob_di, thank you for replying. Apologies if I haven't included enough info - didn't quite know what was relevant.

1. Yes, Outlook in online mode and OWA works fine and am able to see all contact and lists.
2. Already tried that. We only have one OAB, so I tried erasing it and recreating it - no go.
3. Default, Windows Authentication (SSL enabled - but tried disabling it also, didn't do anything).
4. Migration from Exchange 2010. The Exchange 2010 is already out of the picture (clean uninstall).
5. None.
0
 
Jakob DigranesSenior ConsultantCommented:
No problem, just trying to get an overview :-)

get-oabVirtualDirectory | fl *auth*,URL
Any errors in application logs in event viewer?

Can you try "Test Email Autoconfiguration" and see if you get correct OAB url?
http://comtechsolution.blogspot.no/2012/07/how-to-test-outlook-connection-and-auto.html
0
 
Roy7Author Commented:
[PS] C:\Windows\system32>get-oabVirtualDirectory | fl *auth*,URL


BasicAuthentication           : False
WindowsAuthentication         : True
OAuthAuthentication           : False
InternalAuthenticationMethods : {WindowsIntegrated}
ExternalAuthenticationMethods : {WindowsIntegrated}


No errors in event viewer.
Now tried accessing from my Mac on Safari and Chrome, it asks for credentials, and after entered it just brings up a blank page. No errors.
0
 
Roy7Author Commented:
Unbelievable... All this time how didn't I realize?
I bit embarrassing - but I don't care, it's finally working.

The OAB address showed in the outlook test wasn't correct.
I set the correct one, iis reset, and boom.

Thank you for heading me in the right direction, jakob_di!

Can't believe this dragged for so long.
0
 
Roy7Author Commented:
not a solution per se, but definitely tipped me in the right direction.
0
 
Jakob DigranesSenior ConsultantCommented:
jolly good .... :-)
0
All Courses

From novice to tech pro — start learning today.