Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people, just like you, are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
Solved

Suddenly some email domain stuck in the queue

Posted on 2014-04-07
10
602 Views
Last Modified: 2014-04-23
I recently installed a server and added to DAG  and shifted the database for testing.
But after that some email domains not flowing as before. it is stuck in the queue.

Even I tried switching back the database to the old server

What could be wrong?. your help appreciated.

I am using exchange2010
0
Comment
Question by:-MAS
  • 6
  • 4
10 Comments
 
LVL 63

Expert Comment

by:Simon Butler (Sembee)
ID: 39985213
Not really enough information to go on.
If the messages are in the queues then there should be a message in the queue to say why they are not being delivered.

Can the servers see each other?
Do you have the hub transport role on the server or on another machine?

Simon.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 39985253
All the servers have hub transport installed.
yes they can ping each other. I can open queue viewer of server1 from server2
screenshot1.png
0
 
LVL 63

Expert Comment

by:Simon Butler (Sembee)
ID: 39985272
Being able to open the queue just means that the servers are able to communicate using regular Windows protocols. What I mean was that the servers could communicate using SMTP for example. Check that your receive connectors have the Exchange server security permission and don't have a restriction on them for what Ip addresses can communicate.

Simon.
0
Optimizing Cloud Backup for Low Bandwidth

With cloud storage prices going down a growing number of SMBs start to use it for backup storage. Unfortunately, business data volume rarely fits the average Internet speed. This article provides an overview of main Internet speed challenges and reveals backup best practices.

 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 39990828
Receive connectors are all ok and exchange security permission are there.

I have one extra rcv connector which is relaying our sister company emails.
But that is there since 3 years.

Your help is highly appreciated.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 40006124
There was some issue with domain controller.
I restarted domain controller and exchange server.
Now 99% is working fine.
But I have an email address still stuck in queue.
If that is cleared its working 100%

Any help /guidance would be highly appreciated to troubleshoot this particular email address flow
0
 
LVL 63

Assisted Solution

by:Simon Butler (Sembee)
Simon Butler (Sembee) earned 500 total points
ID: 40006804
You need to troubleshoot that specific domain, as it may not be a problem at your end. Check if you can resolve the MX records correctly, then connect to them on port 25.

Simon.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 40008267
If I try from Gmail it works but from my exchange this is the error. See attachment.
This error only for this domain. Rest all working fine

I tried to get the mx from exchange server. I am getting the mx records.
I tried to telnet. I can only see the blank screen not giving the response as other other company mail servers do

Your quick response is highly appreciated as users started complaining now
exchangeerror.png
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 40008274
I tried SMTP test of that domain from MXtoolbox. Below is the result. I changed the original IP address with a fake IP in the result.
Do you think its our problem as Gmail works fine with this domain?
Do you think we can do something to work as Gmail works?


Unable to connect after 15 seconds.
 Test Result  
 SMTP Connect Failed To Connect  More Info  
Session Transcript:
Connecting to 222.222.222.140
4/18/2014 1:15:05 AM Connection attempt #1 - Unable to connect after 15 seconds. [15.04 sec]
MXTB-PWS3v2 15038ms
0
 
LVL 63

Accepted Solution

by:
Simon Butler (Sembee) earned 500 total points
ID: 40008468
That would indicate the error is with the remote side, not you. If MX Toolbox isn't getting a response either then they have a problem.

Either that or they are blocking the traffic for some reason, and are also blocking MX toolbox. Could be a suspect spam filtering technique which isn't working correctly.

Simon.
0
 
LVL 25

Author Closing Comment

by:-MAS
ID: 40019336
Thanks Simon
0

Featured Post

Netscaler Common Configuration How To guides

If you use NetScaler you will want to see these guides. The NetScaler How To Guides show administrators how to get NetScaler up and configured by providing instructions for common scenarios and some not so common ones.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

How to resolve IMCEAEX NDRs in Exchange or Exchange Online related to invalid X500 addresses.
In-place Upgrading Dirsync to Azure AD Connect
This tutorial will walk an individual through configuring a drive on a Windows Server 2008 to perform shadow copies in order to quickly recover deleted files and folders. Click on Start and then select Computer to view the available drives on the se…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

789 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question