Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

IIS 5.0 to IIS 7.5

Posted on 2014-04-10
6
Medium Priority
?
301 Views
Last Modified: 2014-04-10
when trying to move our web page from a machine running IIS 5.0 to a machine running 7.5 the following error occurs. Can anyone help? Error is attached.
error.png
0
Comment
Question by:ohb1
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 84

Accepted Solution

by:
Dave Baldwin earned 2000 total points
ID: 39992664
Looks like you don't have a 'web.config' file.  IIS 7.5 is quite different than IIS 5.0.  For one thing, Classic ASP is Not enabled by default.  Here is the 'official' page for running Classic ASP on IIS 7: http://www.iis.net/learn/application-frameworks/running-classic-asp-applications-on-iis-7-and-iis-8/classic-asp-not-installed-by-default-on-iis   There is a link at the bottom of the page for more info.
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:Bembi
ID: 39992687
Have you used the same web.config or moved the content into IIS7.5?
It looks like that IIS7.5 tries to interpret the web.config file from IIS5.

Create the new web space in IIS7.5 and copy the content wihtout the web.config file

THe other point what I see is an "access denied", so make sure there are no permission problems on the files. Permissions maybe a bit different is IIT7.5
0
 

Author Comment

by:ohb1
ID: 39992694
What if its already there? Screen shot attached
error.png
0
Understanding Web Applications

Without even knowing it, most of us are using web applications on a daily basis. Gmail and Yahoo email, Twitter, Facebook, and eBay are used by most of us daily—and they are web applications. We often confuse these web applications tools for websites.  So, what is the difference?

 
LVL 84

Expert Comment

by:Dave Baldwin
ID: 39992707
It's possible to have features 'installed' but not enabled.  Please read thru the pages I linked and check your settings against them.  There is just a lot more to setting up and operating IIS7 than there was to IIS5.
0
 

Author Comment

by:ohb1
ID: 39992709
OK that helped ! found that while it was installed the service was STOPPED. Once we started the service it is working now !
solution.png
0
 
LVL 84

Expert Comment

by:Dave Baldwin
ID: 39992723
That makes a big difference!
0

Featured Post

Simplify Your Workload with One Tool

How do you combat today’s intelligent hacker while managing multiple domains and platforms? By simplifying your workload with one tool. With Lunarpages hosting through Plesk Onyx, you can:

Automate SSL generation and installation with two clicks
Experience total server control

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

International Data Corporation (IDC) prognosticates that before the current the year gets over disbursing on IT framework products to be sent in cloud environs will be $37.1B.
This guide will walk you through the essential considerations and tech stack for building scalable websites. Know how to grow your business the smart way!
The purpose of this video is to demonstrate how to add AdSense Ads to a WordPress Website, and how to set up WordPress to automatically place Ads in Sidebars. This will be demonstrated using a Windows 8 PC. Log into your AdSense account. : Cli…
Wufoo.com provides powerful tools for surveying targeted groups, and utilizing data from completed surveys to find trends, discover areas of demand or customer expectation, and make business decisions on products or services.

618 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question