Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 2962
  • Last Modified:

My first ASE 15.7 developer edition installation.

I download this already http://www.sybase.com/ase_1500devel and try to instlal to 2xmachine I have, but their result is not the same.

I read this one (http://www.youtube.com/watch?v=9yvVH5V-JGM) and follow everyting and the result is not the same.

the first machine I install with has some error message but I fixed that as some parameter is not correct !

once I reinstall it SEEMS ok as the directory service can detect it (I install it on Winodws 8.1 with update 1) but it keep saying the server actively refuse the connection.

my first inspection is the user name and password not type correctly, but when I do it on the other Windows 8.1 with update 1, the situation even worse than that!!

I can't even register the Sybase as the windows service!

how there are problem on the machine, please help on how to solve:
1) When install it, install it as service, allow me to choose which service I need.
2) If, in the case of my second computer, it don't allow me to choose anything at all and just run the installation itself no matter I choose typical or custom installatoin. then I can't start the sybase as the windows service. how can I fix this manually?
3) how to check the username to login to the Sybase at the first time ? sa, right? my installation of my PC which doesn't work don't even allow me to input the password for "sa" , password empty?  

and how to SET the password for sa if the installation bad like that.

The installation seems ok but I can do nothing after that, as I said, it is not register itself as Widnoiws service at all.

4) from time to time it keep saying the service is refusing my connection request for hte first time I connect, how to make it not refusing me?  the connection protocol is TCP, right?
0
marrowyung
Asked:
marrowyung
  • 9
  • 3
1 Solution
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
The full installation surprising do better and I have to create the adaptive server, then it start to prompt and let me specify some setting !

it can then create the sybase service for me the start it.

But it don't have the sybase central for me to control in full installation, can't see whyy

during the configure adaptive server wizard, it keep asking the network address and I don't see what should I type, I type in the sa password and it seems can login, then ask me to star the service.

it can't start but I can start using the "service" mangement console/

guys seeing straight thing, please help me so that I can at least connect to sybase 15.7 and understand the sybase structure.
0
 
alpmoonCommented:
The network address is the ip address of host you have installed ASE and a port number you just pick as an unused port number. Usually default port number is not used and should be safe.
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
"The network address is the ip address of host you have installed ASE and a port number you just pick as an unused port number."

what if I use DHCP ? only one PC here connect to the internet.

"Usually default port number is not used and should be safe. "

what is the default port? it seems it don't say this !

One thing is when I use the server configuration tools to create adaptive server I created one more server with another name, later one I remove them using server configuration tools. however, that new server still registered in the service console and I can't see why..

Any way to remove it ?
0
Free Tool: SSL Checker

Scans your site and returns information about your SSL implementation and certificate. Helpful for debugging and validating your SSL configuration.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
alpmoonCommented:
Sorry, I have never used DHCP. If it doesn't show any port number choose something like 4001.

You can try Dsedit to remove server entry.
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
"Sorry, I have never used DHCP. "

can I add one more IP address as the fix IP on Windows 8.1 update 1?

then I just input that.
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
"The network address is the ip address of host you have installed ASE and a port number you just pick as an unused port number"

I have tried to record the IP address from that DHCP server and set it as fixed IP, the IP still working now but wehn I try to enter the "network connection" from server configuation console, it don'et move forward after I click ok, it is not hanging ! it don't provide any infomraotn at all.. I choose TCP Winsock TCP/IP Net-Library driver, is that correct?

or what should i do ?
0
 
alpmoonCommented:
You can choose what ever available. "TCP Winsock TCP/IP Net-Library driver" should be OK, you can have multiple entries as well. But I guess there is another issue or a bug preventing you to configure it correctly. Usually it is very straightforward.
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
"TCP Winsock TCP/IP Net-Library driver" should be OK,

NO, I keep clicking OK but I don't see that dialog box close for me to go to next step.

I am not use NAMEPIPE, but it still doesn't work,.

"But I guess there is another issue or a bug preventing you to configure it correctly. Usually it is very straightforward"

it should be! but is it said that we really need to input a fix IP for it to setup and working?

my MSSQL installation don't need that at all !! I just get a home PC and connect to the internet via ISP provider's modem!
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
I am suggested to download developer suite by this link http://www.sybase.com/ase_1500devel 

any other link you can suggest for me to download and try for free ?
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
"But I guess there is another issue or a bug preventing you to configure it correctly. Usually it is very straightforward. "

You know, I just RELOAD the binary from the Sybase web site and after I exact it, I found that there are less file than the previous one I download.

you know what ? this one works !! I just don't install PCI as during the installation it prompts error and said something I understand why it fails !

then I can only remove everything and install again without PCI.
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
it is very surprise that once I successfully install it, and I open the server configuration again and try to found out what is option set ! the UI quite different !!

what is going on !?
0
 
marrowyungSenior Technical architecture (Data)Author Commented:
you are right that and it makes me think about download it again ! and it works for me.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

  • 9
  • 3
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now