Solved

SharePoint Timer Service - Doesn't starts with NETWORK SERVICE

Posted on 2014-04-17
1
716 Views
Last Modified: 2014-04-17
Event Type:      Error
Event Source:      Windows SharePoint Services 2.0
Event Category:      None
Event ID:      1000
Date:            17/04/2014
Time:            10:35:45
User:            N/A
Computer:      SBS-SRV
Description:
#50070: Unable to connect to the database STS_Config on SBS-SRV\SharePoint.  Check the database connection information and make sure that the database server is running.

I do receive 2 Event of this one every 5 minutes, and Sharepoint service is running. I did restart to it and it totally stopped. I do checked Application and System log and there is not a lot information about that. I did if MSSQL$SHAREPOINT service is running and it's running successfully (Event reboot of this service done successful). I did replaced login permissions for "Sharepoint timer service" to SYSTEM account (it was NETWORK SERVICE). And now its start but gives me another event.

Event Type:      Error
Event Source:      Userenv
Event Category:      None
Event ID:      1053
Date:            17/04/2014
Time:            10:50:13
User:            NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer:      SBS-SRV
Description:
Windows cannot determine the user or computer name. (The format of the specified domain name is invalid. ). Group Policy processing aborted.

I did start to investigate if there is some root cause that did made this one, There was not updates, no one was been connected to server and nothing did even changed...
It's just start to happen.

There was few failed logon events before this did started.
Service: MSSQL$BKUPEXEC
Message >>> Login failed for user 'sa'. The user is not associated with a trusted SQL.

Every try of login with NETWORK SERVICE gives me a lot events in Security log and one of them if failed audit.

Event 537 > An error occurred during logon.
Any one have any ideas ???
0
Comment
Question by:Puzatiy
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
1 Comment
 
LVL 3

Accepted Solution

by:
Puzatiy earned 0 total points
ID: 40006074
Sorry guys, Looks like LUG or BUG. Did resolved after reboot...
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Because virtualization becomes more and more common, and, with Microsoft Hyper-V included in Windows Server at no additional costs, and, most server hardware nowadays is more than capable of running a physical Small Business Server (SBS) 2008 or 201…
Restoring deleted objects in Active Directory has been a standard feature in Active Directory for many years, yet some admins may not know what is available.
In a recent question (https://www.experts-exchange.com/questions/29004105/Run-AutoHotkey-script-directly-from-Notepad.html) here at Experts Exchange, a member asked how to run an AutoHotkey script (.AHK) directly from Notepad++ (aka NPP). This video…

733 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question