Avatar of Isabel Fernandes
Isabel Fernandes
 asked on

Exchange 2010 SP3 migration mapiexceptionnotfound unable to mount database Active Manager

Hey guys,

I'm having loads of issues with Exchange 2010 installation. Last week I installed SP3 and it crashed my whole environment. I then deleted the VMs but didn't delete anything from AD. Since then trying to install it again and I'm having loads of problems.
I'm installing SP3 and have run the setup /prepareXXX (all 3 of them)

I've just managed to install CAS and Hub on one VM and Mailstore on another. But the mailstore roles gives me errors. I've deleted all pointers from ADSI Edit under Exchange Administrative Group ... under Databases. I then went from PowerShell and recreated mailbox database. The first one went through no problem, well it moaned about the name but I changed it to something I hadn't tried before just in case it had it saved somewhere and it worked fine (called it HM-Users100) Then tried to create HM-Users200 and it created the DB but it won't mount. I've copied the error from GUI below but running it from shell is exactly the same error.
Anyone have any ideas?


--------------------------------------------------------
Microsoft Exchange Error
--------------------------------------------------------
Failed to mount database 'HM-Users200'.

HM-Users200
Failed
Error:
Couldn't mount the database that you specified. Specified database: HM-Users200; Error code: An Active Manager operation failed. Error The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
. [Database: HM-Users200, Server: GL-VEXC-1.hmnet.harpermacleod.co.uk].

An Active Manager operation failed. Error The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
. [Database: HM-Users200, Server: GL-VEXC-1.hmnet.harpermacleod.co.uk]

An Active Manager operation failed. Error Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
. [Server: GL-VEXC-1.hmnet.harpermacleod.co.uk]

MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)





--------------------------------------------------------
OK
--------------------------------------------------------
Email ServersInternet / Email SoftwareMicrosoft Applications

Avatar of undefined
Last Comment
Adam Farage

8/22/2022 - Mon
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Adam Farage

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
All of life is about relationships, and EE has made a viirtual community a real community. It lifts everyone's boat
William Peck