• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 190
  • Last Modified:

2 mailboxes on one DB, 1st receive emails, 2nd not due to Intra-Organization SMTP Send Connector

Hi

Exchange 2010 environment


I got 2 mailboxes on the same DB mounted to server1
1st mailbox receives emails
2nd mailbox not
in tracking I see that emails sent to 2nd mailbox gooes for some reason via Intra-Organization SMTP Send Connector

I enabled verbose logging on Intra-Organization SMTP Send Connector but I dont see anything unusual


Please suggest what I can check

Regards
Jey
0
Jey1980
Asked:
Jey1980
1 Solution
 
Murali ReddyExchange ExpertCommented:
Can you paste the message tracking log and if possible the properties of Intra-Organization SMTP Send Connector in question?
0
 
Diwakar SharmaCommented:
To troubleshoot any issue, you can enable protocol logging on this connector (Protocol logging records the SMTP conversations that occur on Send Connectors and Receive connectors as part of message delivery).
Run the following command in the Exchange Shell to enable logging on the intra org send connector.

Set-TransportServer “servername” –IntraOrgConnectorProtocolLoggingLevel Verbose

The logs are written to the Send Connector protocol log (C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\TransportRoles\Logs\ProtocolLog\SmtpSend by default).

Diwakar
0
 
Jey1980Author Commented:
Tracking log
log-ee.jpg
0
NEW Veeam Agent for Microsoft Windows

Backup and recover physical and cloud-based servers and workstations, as well as endpoint devices that belong to remote users. Avoid downtime and data loss quickly and easily for Windows-based physical or public cloud-based workloads!

 
Adam FarageEnterprise ArchCommented:
You cannot edit the properties on the IntraOrg Connector. Do you see the message within the Messaging Queue?
0
 
Jey1980Author Commented:
No there is no message in queue
0
 
Adam FarageEnterprise ArchCommented:
Can you then post the message tracking log output, basically run this, edit out the relevant information you dont want us to see (just replace it, dont delete it) and post it here:

Get-TransportServer | Get-MessageTrackingLog -Recipient UserNotReceivingEmail@contoso.com | FL

Open in new window

0
 
Jey1980Author Commented:
Hi

The issue was with old settings assigned to Lotus mail system
Solved using own resurces

Rergards
Jey
0
 
Jey1980Author Commented:
We solved issue using own resurces
0

Featured Post

Free Tool: Path Explorer

An intuitive utility to help find the CSS path to UI elements on a webpage. These paths are used frequently in a variety of front-end development and QA automation tasks.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now