Internet email to Exchange 2010 Hub Transport Server

Hello,

I have a newly deployed Exchange 2010HT as part of my 2003 transition. I realise after the installation of the HT server role (no 2010 MB yet) mail from some the internet servers are failing with the 530 5.7.1 Client was not authenticated error.

I am using the "Default Server Name" receive connector with Annonymous users enabled on permissions group. I am using TLS, Basic, Exchange and Integrated windows Authentications. on the connector

Email from many other internet domains (e.g. yahoo.com) are delivered but not gmail.com for example.

What  could be missing?
it_gsrAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

MAS (MVE)EE Solution GuideCommented:
Make sure  "Anonymous users" ticked in default receive connector under permissions tab

Check this http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb690954(v=exchg.141).aspx
0
it_gsrAuthor Commented:
Annonymous users was ticked alright.

The problem has been resolved now. There was an additional receive connector created that was configured to listen on all remote IPs (with different Internal IP) on port 25 but with  Annonymous unticked. That connector was "competing " with the default connector which had annoymous access for internet email.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
MAS (MVE)EE Solution GuideCommented:
You did not mention about the addition connector in place.
Anyway my solution helped you I guess.
If yes. Please award the full points if you dont mind
0
it_gsrAuthor Commented:
There was an additional misconfiguration that had to be deleted.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Internet / Email Software

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.