• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 333
  • Last Modified:

SBS2011 Restore

Hi,
 
 I have SBS2011 where Exchange Server Active Sync fails and I can't fix the problem.
 It sends and receives email just fine except:
 (1) it fails to run Exchange Management Shell
 (2) Active Sync as far as synching email/contact/calendar on smartphone fails
 (3) can't run https://remote.domain.com/remote or /owa.

 I spent a lot of time on this board to fix the problem, but to no avail.
 So I am thinking about restoring OS to the date when all was working fine.
 I have been doing Windows Server Backup every day and like to know if I can restore the system (by picking the right date when all was working fine) without restoring exchange data or user document & files.

Thanks.
0
sglee
Asked:
sglee
2 Solutions
 
David AtkinIT ProfessionalCommented:
Hello,

The restore option should be used as a very last resort.  You can't do a System only restore, you would have to restore the entire server to a point that it works correctly and then look at doing a further restore for Documents and look at importing exchange emails.

How long have you been having the issues?  Have any changes been made to the server recently?  New software installed etc?

With regards to the Exchange Management Shell problem.  Have you tried doing an IISRESET ?
0
 
sgleeAuthor Commented:
How long have you been having the issues? Several weeks now
Have any changes been made to the server recently?  
(1) I  created a DNS forward lookup zone in SBS2011 to access my website that was running on separate W2003/IIS server on the same network. The reason to create the zone was because I could not bring up my website from internal network. After creating a zone, it worked. I was able to bring up www.mywebsite.com from any computer within the network.
(2) A few days after that, I decided to move my website to ISP because SEO would not work when I was hosting my website internally. After I confirmed that mywebsite was up and running on ISP web server, I deleted forward lookup zone that I have created and that is about the time RWW/OWA along with active sync with smartphones failed to work, I think.
I posted a few questions on EE board, but did not receive any suggestions that led to resolution of the problem.
ID 28455825 on 2014-06-14.
ID 28462729 on 2014-06-24
ID: 28470606 on 2014-07-07

So I am at a point, either to re-install SBS2011 from the scratch or restore just "system status" (if it is possible). I guess I can restore Exchange too if it has to be that way. I only have a few mailboxes and I can create PSTs. I just want to avoid creating SBS2011 from the scratch if I could.
0
 
pgm554Commented:
Run this and post results

https://testconnectivity.microsoft.com/

Run a BPA while you're at it too.
0

Featured Post

Become an Android App Developer

Ready to kick start your career in 2018? Learn how to build an Android app in January’s Course of the Month and open the door to new opportunities.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now