cannot connect iscsi host to VMware5.5

Hello,
I reinstalled a host and installed VMware 5.5
I have a freenas running iscsi and connects without a problem to the host
I also want to connect a Thecus i4500 (i Series 2.3.8p1 (build 201012091700) ) but it does not connect.

I also run another host with VMware 5.0 and that one is working with the thecus for almost 2 years now

First I thought the password was incorrect but it was not. I found it on the working host: http://twistyrockets.wordpress.com/2012/01/20/vmware-esx-chap-password-recovery/

What can be the problem? I know for sure IP and Chap (username and passwords) are correct
eltieAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Is the Thecus iSCSI SAN, compatible with 5.5 ?

Have you specified the correct IP Address of the SAN?

Correct Port Number ?
0
Paul SolovyovskySenior IT AdvisorCommented:
Since you re-installed ESXi have you modified the iqn of the initiator on the thecus or re-used the old iqn on the ESXi host?
0
eltieAuthor Commented:
First, I also post the question at thecus support. They replied fast, so I will notify if they have the solution
0
Get expert help—faster!

Need expert help—fast? Use the Help Bell for personalized assistance getting answers to your important questions.

eltieAuthor Commented:
Second, I did not modified the iqn on the thecus and did not use the old iqn on the esxi host.

I installed VMware, and configured chap and the networkconfiguration and discovery
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Are both SAN appliances on the same network, e.g. IP Address subnet ?

Do you have iSCSI correctly setup and BOUND in the ESXi 5.5 server.

See my EE Article

HOW TO: Add an iSCSI Software Adaptor and Create an iSCSI Multipath Network in VMware vSphere Hypervisor ESXi 5.0

Is there a Jumbo Frame mismatch?

HOW TO: Enable Jumbo Frames on a VMware vSphere Hypervisor (ESXi 5.0) host server using the VMware vSphere Client

You state it does not connect, can you confirm if you have any LUNs presented?

Check Storage and Devices ?

If you click Add storage do you see any LUNs?

(We also responded within 18 minutes of you posting you question to EE!)
0
eltieAuthor Commented:
Hi Andrew, from EE i know respons are fast. In the past Thecus responses where measured in weeks... :-)
0
eltieAuthor Commented:
after configure the iscsi  network part, something went wrong and I lost connection. Will be back soon, have to go to DC...
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Maybe you configured the wrong vSwitch or NIC ?
0
eltieAuthor Commented:
yes,   i am afraid I did...
0
eltieAuthor Commented:
We configered all Nic's correct.
we also configures the isCSI Software Adapter.

But the thecus did not come up.

We had to add a Static Discovery and add the targed name. After that is works
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
eltieAuthor Commented:
It was a configuration issue
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Virtualization

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.