vsssyncstart operation failed:idispatch error #8455

Hi

I am trying to clone a 2008 R2 VM on ESX 5.1 and am getting the following error:

vsssyncstart operation failed:idispatch error #8455

I found one article online stating the cause is having Backup Exec installed on the server.  I can clone other servers that have BE on them with no problems.  The posts I'm seeing don't seem to have a direct fix.  Any help is appreciated.  Thanks.

Tony
tonyjoewalkerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
How are you trying to Clone the virtual machine?

Is VMware Tools installed?
0
tonyjoewalkerAuthor Commented:
Right click on the VM in Virtual Center and select clone.  VMware tools ver 9.0.10 is installed.
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
If you create (Take a snapshot) snapshot, with the Quicse option ticked, do you get the same issue?
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

tonyjoewalkerAuthor Commented:
I took a snapshot and Quiesce the guest file system checked and there was no problems.
0
tonyjoewalkerAuthor Commented:
I tried to clone a different VM server in the same Virtual Center data center with the same error message (diff host also).

I tried a third and that one worked fine.  Is there some global settings in a Virtual Center data center (cluster) or individual ESX host servers that could cause this?
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
I would have expected the Snapshot also to fail....

see this KB Article

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=2041719
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.