Woocommerce - Product Variations "Select All" and "Select None" buttons not showing

I was hoping someone could help me find out why in my installation of Woocommerce the "select all", "select none" and also "add new" buttons do not show up, nor there any autocomplete (I read somewhere it should be there).

The attributes are set because if I type in manually some values that are defined in the attributes and save the product, it will appear on the frontpage's variation selectior. But even if it recognized, that value I enter manually doesn't appear stylized like in the image below, only in plain text .

Below is a reference image (from http://docs.woothemes.com/document/product-variations/) where you can see the buttons I'm writing about (all those inside the blue box):

Screenshot
This is how it looks for me:

Screenshot 2
This is a clean installation of Wordpress, in European Portuguese. I have tried reinstalling Woocommerce as well but it didn't make any difference. I also tried getting some help both at Wordpress's and Woocommerce's forums to no avail.

I am looking for some guidance to debug this issue and fix the issue.

Thanks in advance
LVL 11
acsevenAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

eemitCommented:
I'm not sure if this is the solution of your problem but have you defined the price for each product variation?
0
acsevenAuthor Commented:
Hi,
Actully I didn'y have any price defined but after doing so it didn't make any difference.
Regards
0
eemitCommented:
1)
Add you Attributes and Configure Terms in Prducts/Attributes (not in Add New Product Screen).

2)
Products/Add Product

Add New Product Screen.

Product Data: Variable product
Product Data area:
Attributes:
      select added Attributes
      click on Add
NOTE: At this point you need to save your product. (click on Publish)
You should get note: This variable product has no active variations so cannot be published. Changing status to draft.

Product Data area:
Variations:
      click on "Link all variations"
Note: you must enter Regular Price for each Variations.
0
Upgrade your Question Security!

Your question, your audience. Choose who sees your identity—and your question—with question security.

acsevenAuthor Commented:
Hi @eemit,

Thanks for your reply. Here are my comments:

1) Had done that:

2) New Product:
"- Variable product" - check
- Attributes:
      "select added Attributes" - check
      "click on Add" - check
"- NOTE: At this point you need to save your product. (click on Publish)" - not Ok.
"You should get note: This variable product has no active variations so cannot be published. Changing status to draft."

From hereon it doesn't work as you mentioned.

After I add an attribute, I can click Save attributes added from the dropdown list or not, pressing "Publish" just saves the product without any attribute info.

On variations it can be read (my translation, could be slightly different): "Before adding variations, add and save an attribute in the Attribute tab".

I.e. I am only able to add an attribute with a value in it, not without as you're suggesting.

Cheers
0
eemitCommented:
I am repeating this:
1)
Add you Attributes and Configure Terms in Prducts/Attributes (not in Add New Product Screen).
Click on submenu "Attributes" in Dashboards menu "Prducts" on the left, to add your Attributes!
0
acsevenAuthor Commented:
Hello,

I did:

image.jpg
Cheers
0
eemitCommented:
Try to change Type to "select".
Type determines how you select attributes for products. Under admin panel -> products -> product data -> attributes -> values, Text allows manual entry whereas select allows pre-configured terms in a drop-down list.

Then in:
Product Data: Variable product
Product Data area:
Attributes:
      - select added Attributes name from the list
      - click on Add
      - click on select all
      - check "Used for variations"
NOTE: At this point you need to save your product. (click on Publish)

- If you continue to have difficulties, try to change "slug" of your attributes, e.g. adding a prefix to it.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
acsevenAuthor Commented:
Hi,

I've changed it to select, it's working as intended.

Thanks
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
WordPress

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.