Solved

rePORTAL Not Printing Crystal Formula Fields

Posted on 2014-09-04
10
361 Views
Last Modified: 2014-09-10
A report I created using Crystal runs well in Crystal but when running it via rePORTAL (Shahrabani + Associates), none of my formula fields will print. See image below for example...

http://s32.photobucket.com/user/tompreston75/media/rePortal_zps1a9fa759.jpg.html 

Any ideas as to what may be causing this?
0
Comment
Question by:Bad_Fish
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 4
10 Comments
 
LVL 101

Expert Comment

by:mlmcc
ID: 40304238
No idea.

Have you checked the rePortal site for help?
I looked at their site but I don't see any FAQ or HELP options.

What are the formulas in question?

mlmcc
0
 

Author Comment

by:Bad_Fish
ID: 40304257
Yes...I found an infrequently used forum and posted the same question there. However, based on the time between posts, I don't expect to hear anything soon.

For documentation purposes; if anyone else needs the rePORTAL forum it can be bound at http://forums.reportalsoftware.com. You must enter the following credentials for initial access...

Username: forumuser
Password: reportal12

...after that, users can register with their chosen username.

As for the formulas; they are quite simple. Here are all four...

1) {AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}*{AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}

2) {AZInvoiceDetail.azid_UnitCost}*{AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}

3) ({AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}*{AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice})-({AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}*{AZInvoiceDetail.azid_UnitCost})

4) ((({AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}-{AZInvoiceDetail.azid_UnitCost})/{AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice})*100)

Each formula is in a conditional statement. For example, the full formula for #1 above is...

if isnull({AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}) then
    0
else
    {AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}*{AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}

...but that shouldn't matter.
0
 
LVL 101

Expert Comment

by:mlmcc
ID: 40304563
As best I can tell, rePortal is just a viewer/portal and doesn't change the report in any way.  DO you know if that is true?

I don't see anything in the formulas that jumps out as an issue.

mlmcc
0
Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

 

Author Comment

by:Bad_Fish
ID: 40304705
Reportal is used in conjunction with Sage CRM and I don't believe that it changes the report...but it runs in Crystal and not in rePortal...so maybe it does.

I'm working with the author now so I'll report back with the solution.
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:James0628
ID: 40305545
FWIW, the full formula that you posted checks to see if azid_UnitPrice is null, but it doesn't check azid_QtyInvoiced.  If azid_QtyInvoiced was null (and you're not converting database null values to default values), the formula wouldn't show.  And your first 3 formulas use azid_QtyInvoiced, so a null field could explain those.  OTOH, the 4th calculation doesn't use it, so it wouldn't seem to explain that one.

 IAC, it would be easy enough to change the first formula to check azid_QtyInvoiced for nulls too, and see if you get 0's on the report.

 James

if isnull({AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}) or IsNull ({AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}) then
     0
 else
     {AZInvoiceDetail.azid_UnitPrice}*{AZInvoiceDetail.azid_QtyInvoiced}

Open in new window

0
 
LVL 101

Expert Comment

by:mlmcc
ID: 40305764
In looking at his image of the report the one shows data for the formulas but the other doesn't.  Assuming it is the same report and data there is an issue with rePortal.

mlmcc
0
 

Accepted Solution

by:
Bad_Fish earned 0 total points
ID: 40306403
Updating to the latest Acrobat product solved this problem.
0
 
LVL 101

Expert Comment

by:mlmcc
ID: 40306467
Did the "working" version have a newer Acrobat?

mlmcc
0
 

Author Comment

by:Bad_Fish
ID: 40306500
The new version of Acrobat solved it.
0
 

Author Closing Comment

by:Bad_Fish
ID: 40314023
In the course of attempting to resolve this problem, I updated my computer to the latest version of Acrobat. That solved the problem.
0

Featured Post

Free Tool: Path Explorer

An intuitive utility to help find the CSS path to UI elements on a webpage. These paths are used frequently in a variety of front-end development and QA automation tasks.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

I hate sub reports and always consider them the last resort in any reporting solution.  The negative effect on performance and maintainability is just not worth the easy ride they give the report writer.  Nine times out of ten reporting requirements…
There have always been a lot of questions related to when Crystal Reports evaluates report components (such as formulas, summaries, cross-tabs, charts, to name a few examples). Crystal Reports uses a two-pass reporting process to provide greater …
In this video, viewers will be given step by step instructions on adjusting mouse, pointer and cursor visibility in Microsoft Windows 10. The video seeks to educate those who are struggling with the new Windows 10 Graphical User Interface. Change Cu…
If you’ve ever visited a web page and noticed a cool font that you really liked the look of, but couldn’t figure out which font it was so that you could use it for your own work, then this video is for you! In this Micro Tutorial, you'll learn yo…

729 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question