Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
?
Solved

IIS8.5 Win2012 R2 - not loading any websites

Posted on 2014-09-17
2
Medium Priority
?
426 Views
Last Modified: 2014-11-25
Been using 2003 IIS6.0 for years...
So I am more than perplexed...
none of our test sites will load on this new server...
IIS 8.5  - Win2012 R2 - joined to a domain.

I have:
a.) verified that yes, services are running.
b.) Set a one page website..  made it use a default I/P address..
    I get document not found  (even though index.htm - exists, and is
    part of the default doc listing)
   HTTP Error 404.0 - Not Found
c.) Did test validation of authentication.   Told me I needed to make sure that
     NetWorkServices could read that directory.  Did that.
d.) simply type in  localhost ... get same error message

Would think it would be something of a "duh" moment when I figure it out.. but I am stumped.  Any ideas or good jokes would be welcomed at this point in time
0
Comment
Question by:datafarmer
2 Comments
 
LVL 29

Accepted Solution

by:
Dan McFadden earned 2000 total points
ID: 40329825
Let's get the first silly question out of the way:  Stop all websites you created. Stop any AppPools that you created.  Make sure the Default App Pool and the Default website is running.  When you hit the server with a browser, do you get the IIS welcome (default) page?

If not, there is an issue with the IIS installation.  If you do get the default site, all good, then we can move on...

Reference:  http://www.iis.net/learn/install/installing-iis-85/installing-iis-85-on-windows-server-2012-r2

Dan
0
 

Author Comment

by:datafarmer
ID: 40465783
Apologize.. have been out on leave.
What we found out was, yes we could do the above....
But that was about it.
~~~
Apparently in Win2012, installs... installing framework 3.5 and installing IIS    DOES NOT mean that sites running 3.5  will actually run.  There is additional installs, after the IIS install ( think options 3 of 5) .. where it simply says "ASP" as part of the install... AND that runs 3.5.  

Accepted the above solution.. because we had to go clear back to the basic install, and go forward.
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

What to do when Windows Update is not working correctly? What tools can I use to detect the cause of the malfunction problem? What does this numeric error code mean? These and other questions that you have been asking in the past are answered here (…
Measuring Server's processing rate with a simple powershell command. The differences in processing rate also was recorded in different use-cases, when a server in free and busy states.
This tutorial will walk an individual through the process of configuring basic necessities in order to use the 2010 version of Data Protection Manager. These include storage, agents, and protection jobs. Launch Data Protection Manager from the deskt…
This tutorial will walk an individual through the process of installing of Data Protection Manager on a server running Windows Server 2012 R2, including the prerequisites. Microsoft .Net 3.5 is required. To install this feature, go to Server Manager…
Suggested Courses

580 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question