outlook anywhere not work and continious prompted login password

hi,

i have exchange 2013 multi server role and exchange 2007 server, 90% of user are mover to exh 2013.

we use outlook 2010 sp2

i have 2 site, datacenter1 and datacenter2.

this week we have shutdown datacenter A for testing and have move the dag database  to exchange 2013 server in datacenter 2.

OWA work, active sync work but outlook anywhere dont work, it keep asking login password, when i set a new profile it detect exchange server and user and after that keep asking password!



we use outlook anywhere only internaly (this is replace mapi...).

i have take fidler trace, and its show outlook contact first all exchange 2007 cas, after that it contact autodiscover and take rpc connexion, its show user send authentification but server not respond:

Fiddler] ReadResponse() failed: The server did not return a response for this request. Server returned 0 bytes.

i have see that RpcClientAccessServer for the database point to server in datacenter  1, so i use adsiedit and change the ExchangeLegacyDN to point to servers in datacenter 2 and this have change the RpcClientAccessServer value but still not work

here my outlookanywhere configuration:

[PS] C:\Windows\system32>Get-OutlookAnywhere -Server mail01 |fl


RunspaceId                         : 34abb02b-c89a-4133-8935-7cc1bd604cb8
ServerName                         : mail01
SSLOffloading                      : False
ExternalHostname                   : mail.contoso.fr
InternalHostname                   : mail.contoso.fr
ExternalClientAuthenticationMethod : Ntlm
InternalClientAuthenticationMethod : Ntlm
IISAuthenticationMethods           : {Basic, Ntlm}
XropUrl                            :
ExternalClientsRequireSsl          : True
InternalClientsRequireSsl          : True
MetabasePath                       : IIS://mail01.contoso.fr/W3SVC/1/ROOT/Rpc
Path                               : D:\ExchSRV\FrontEnd\HttpProxy\rpc
ExtendedProtectionTokenChecking    : None
ExtendedProtectionFlags            : {}
ExtendedProtectionSPNList          : {}
AdminDisplayVersion                : Version 15.0 (Build 847.32)
Server                             : mail01
AdminDisplayName                   :
ExchangeVersion                    : 0.20 (15.0.0.0)
Name                               : Rpc (Default Web Site)
DistinguishedName                  : CN=Rpc (Default Web
                                     Site),CN=HTTP,CN=Protocols,CN=mail01,CN=Servers,CN=Exchange Administrative
                                     Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=contoso,CN=Microsoft
                                     Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=contoso,DC=fr
Identity                           : mail01\Rpc (Default Web Site)
Guid                               : 27433534-49cf-4975-b25f-3616a7de4486
ObjectCategory                     : contoso.fr/Configuration/Schema/ms-Exch-Rpc-Http-Virtual-Directory
ObjectClass                        : {top, msExchVirtualDirectory, msExchRpcHttpVirtualDirectory}
WhenChanged                        : 28/09/2014 09:27:48
WhenCreated                        : 16/04/2014 11:23:18
WhenChangedUTC                     : 28/09/2014 07:27:48
WhenCreatedUTC                     : 16/04/2014 09:23:18
OrganizationId                     :
OriginatingServer                  : DC.contoso.fr
IsValid                            : True
ObjectState                        : Changed

Open in new window


ANY HELP PLZ?
cawasakiAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Gareth GudgerSolution ArchitectCommented:
So, its Outlook Anywhere working internally but not externally? Vice versa? Or both? Are you using the same namespace for internal/external?

Did you configure the Outlook Anywhere URLs on the new server at the second datacenter?

How is your namespace configured? Do you have 2013 in both datacenters? Just one? Same certificate for both locations?

If 2007 is responding first it sounds like your DNS records for autodiscover may be pointing to your 2007 CAS. Have you updated your DNS to point to your 2013 CAS?
0
cawasakiAuthor Commented:
Hello
I use only outlook anywhere internally
I have change host file from
Client to redirect only autodiscover and other to only this exchange 2013 server but outlook still prompt login password and not opened
All is configuref like server in dacenter1 where outlook work without problem
0
cawasakiAuthor Commented:
hi,

its a missed config on exchange server with authentification method missed.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
cawasakiAuthor Commented:
found my self
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.