Solved

exchange 2010

Posted on 2014-10-02
6
210 Views
Last Modified: 2014-10-06
i have installed exchange 2010 in my organization

my ceo just got new iphone 6 , his exchnage emails worked properly through owa on iphone 5which he had previously which still works fine.
but when he configured with same settings on iphone 6 , it gets configured but no email comes

he uses owa.domain.com/owa

whereas he configured another user profile on his new phone, it works fine

is there something wrong in his profile. do i need to check some settings
0
Comment
Question by:pramod1
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 8

Expert Comment

by:Acosta Technology Services
ID: 40357789
I would start by performing a activesync test here: https://testconnectivity.microsoft.com/

This should help you at least verify the settings are correct.  Report back here with your results.  If you still have the iPhone 5 with the profile loaded can you verify what settings are being used and post here as well? (don't show domain/user/password please).
0
 

Author Comment

by:pramod1
ID: 40357924
The Microsoft Connectivity Analyzer is testing Exchange ActiveSync.



 

The Exchange ActiveSync test failed.



 






Additional Details



 


 Elapsed Time: 3838 ms.




 






Test Steps



 






Attempting the Autodiscover and Exchange ActiveSync test (if requested).



 

Testing of Autodiscover for Exchange ActiveSync failed.



 






Additional Details



 


 Elapsed Time: 3838 ms.




 






Test Steps



 






Attempting each method of contacting the Autodiscover service.



 

The Autodiscover service couldn't be contacted successfully by any method.



 






Additional Details






 




 






Test Steps



 






Attempting to test potential Autodiscover URL https://shermanusa.com:443/Autodiscover/Autodiscover.xml



 

Testing of this potential Autodiscover URL failed.



 






Additional Details






 




 






Test Steps




































 


















































Attempting to test potential Autodiscover URL https://autodiscover.shermanusa.com:443/Autodiscover/Autodiscover.xml



 

Testing of this potential Autodiscover URL failed.



 






Additional Details






 




 






Test Steps




































 


















































Attempting to contact the Autodiscover service using the HTTP redirect method.



 

The attempt to contact Autodiscover using the HTTP Redirect method failed.



 






Additional Details






 




 






Test Steps




































 




























































































Attempting to contact the Autodiscover service using the DNS SRV redirect method.



 

The Microsoft Connectivity Analyzer failed to contact the Autodiscover service using the DNS SRV redirect method.



 






Additional Details






 




 






Test Steps








































 









Checking if there is an autodiscover CNAME record in DNS for your domain 'shermanusa.com' for Office 365.



 

Failed to validate autodiscover CNAME record in DNS. If your mailbox isn't in Office 365, you can ignore this warning.



 

 Tell me more about this issue and how to resolve it



 






Additional Details








 



















© 2013 Microsoft | Version 3.6 | Feedback | Privacy | Terms of Use
0
 

Author Comment

by:pramod1
ID: 40357928
on old iphone 5

exchange address: owa.isherman.com

everybody else is working fine
0
Revamp Your Training Process

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action.

 
LVL 8

Accepted Solution

by:
Acosta Technology Services earned 500 total points
ID: 40357936
You need to get autodiscover setup for external use.  Check what your current autodiscover address is:

Get-ClientAccessServer |fl identity,autodiscoverserviceinternaluri
0
 
LVL 8

Expert Comment

by:Acosta Technology Services
ID: 40357951
Have you confirmed the other settings as well?  Ensure that the doman, username, ssl settings are all identical.  Because autodiscover isn't working for your environment this will all need to be setup manually on the device.
0
 
LVL 31

Expert Comment

by:Gareth Gudger
ID: 40360898
That test reports that it can't find any external DNS records for your autodiscover service.
0

Featured Post

Free Webinar: AWS Backup & DR

Join our upcoming webinar with experts from AWS, CloudBerry Lab, and the Town of Edgartown IT to discuss best practices for simplifying online backup management and cutting costs.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article lists the top 5 free OST to PST Converter Tools. These tools save a lot of time for users when they want to convert OST to PST after their exchange server is no longer available or some other critical issue with exchange server or impor…
How to resolve IMCEAEX NDRs in Exchange or Exchange Online related to invalid X500 addresses.
In this video we show how to create a Contact in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Contact ta…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

733 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question