.Net Debugger is not displaying the values for highlighted variabled

For some reasons, this specific project debugger is not displaying the values for the highlighted variable. I have tested for other projects which are working fine.

My Windows Application calls the Web service - which calls this Class Project. I was able to debug in the past, I am not sure what i am missing for now. I couldnt debug it.
C--Users-ZHQ8HPV-Desktop-DebuggerVariabl
chokkaStudentAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Kyle AbrahamsSenior .Net DeveloperCommented:
in the immediate window did you try typing
?_userId

I'm assuming you're looking for the right hand side?

Where are those variables defined?
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
chokkaStudentAuthor Commented:
Thank you @Kyle, I have to try again by running the project !!
0
Éric MoreauSenior .Net ConsultantCommented:
it sometimes happen to me. Normally, a clean and rebuild do the trick
0
Cloud Class® Course: C++ 11 Fundamentals

This course will introduce you to C++ 11 and teach you about syntax fundamentals.

chokkaStudentAuthor Commented:
@kyle, My command window is not detecting the variable values.

I tested in a separate project, Command window automatically pulls the variable and can see the values.

This Project has a different architecture.


Windows App - Calls Web Layer Application -

I am not able to see the debugger in the Web Layer Application.

I was able to see till Yesterday.
C--Users-ZHQ8HPV-Desktop-DebuggerCommand
0
Kyle AbrahamsSenior .Net DeveloperCommented:
What URL are you hitting for the webservice?  If you're not hitting local host you may have to attach the debugger manually.
0
chokkaStudentAuthor Commented:
I am using the local host. I have attached the asp.net worker process w3wp.exe
0
Kyle AbrahamsSenior .Net DeveloperCommented:
You're not breaking on that line  (otherwise you'd have the yellow arrow with it).  The variable might be out of scope.  

Also I don't see _userId declared anywhere, is it somewhere else in the class?

Try first calling that function (even with a test button) and then seeing if you can get at it.
0
chokkaStudentAuthor Commented:
Still now, i am not able to give an exact reason. Sometime debugger works and sometimes, it fail to work !! Couldnt able to find out the exact reason
0
chokkaStudentAuthor Commented:
@kyle and @Éric Moreau, Thank you guys !!

But i feel like, i found the solution.

.suo file is the debugger for the .sln file.

Delete the .suo file. Probably debugger might have corrupted.

.suo will create automatically when we run the solution. We can debug.
0
chokkaStudentAuthor Commented:
Thanks
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
.NET Programming

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.