Setup Microsoft NLB for SharePoint 2013

I setup a MS NLB for a SharePoint deployment.  I have two virtual servers hosted on ESXi 5.0 with an OS of Server 2012 R2.  The NLB is setup between the two servers with the cluster operation mode set to multicast and filtering mode affinity is network.  I have one virtual NIC on each of the servers.  Originally, the NLB is working but then fails to reply to a ping the following day.  Thoughts?
Kram80Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Did you statically allocate ARP enteries on ALL you physical switches connected to the ESXi servers, and also complete those changes across ALL switches, that you expect the NLB/Multicast traffic to flow through?

see here

Network Load Balancing (NLB) Multicast Mode Configuration
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Kram80Author Commented:
That's the road I was just starting to go down.  Saw that exact same article  Also was reading this:  http://kb.vmware.com/selfservice/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&docTypeID=DT_KB_1_1&externalId=1006525
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Yes, STATIC ARP and MAC  entries ARE REQUIRED not optionally!

We put them on all uplink ports as well!

So every port you would expect to see the traffic......

So that means on the physical port the server is patched into.

If that switch uplinks to another switch.....for your clients, that also needs to have them.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows Server 2012

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.