Solved

iis w2012 r2 server

Posted on 2014-10-21
9
158 Views
Last Modified: 2014-10-23
On a W2012 R2 server under services I do not see the listing for Internet Information Services. Has it name been changed or is it no longer a service that would be listed here and only stopped and started using IIS manager? How do you set the domain account that runs this service? Also, when I went into IIS 8 Manager under Sites there is no listing for Default Web Site. How do I go about restoring the default web site?
0
Comment
Question by:rwheeler23
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 4
9 Comments
 
LVL 11

Expert Comment

by:sinfocomar
ID: 40395458
Have you added the Web Server role?

Please check the following link: http://www.iis.net/learn/install/installing-iis-85/installing-iis-85-on-windows-server-2012-r2
0
 

Author Comment

by:rwheeler23
ID: 40395626
I am going to need to go through this tech sheet line by line. The Web Server Role was installed. Perhaps it will be best to uninstall IIS and start over.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:sinfocomar
ID: 40395633
If you have no sites hosted at this time, it probably is best to start over :)
0
Optimize your web performance

What's in the eBook?
- Full list of reasons for poor performance
- Ultimate measures to speed things up
- Primary web monitoring types
- KPIs you should be monitoring in order to increase your ROI

 

Author Comment

by:rwheeler23
ID: 40395717
I was called in after the initial installation. They were trying to get IIS ready for a third party application and the installation failed miserably. I have told them tomorrow we will just start over.
0
 

Author Comment

by:rwheeler23
ID: 40396776
I have uninstalled IIS and reinstalled it. when I go to http://localhost there is nothing there. When I go into IIS there is no Default Web Site. How to I get the Default Web Site back?
0
 
LVL 11

Accepted Solution

by:
sinfocomar earned 500 total points
ID: 40396918
did you delete the inetpub directory? make sure there's no other default location before reinstalling.
0
 

Author Comment

by:rwheeler23
ID: 40396931
Does installing IIS(Web Server) create the inetpub folder? If so, I will delete it and try again.
0
 

Author Closing Comment

by:rwheeler23
ID: 40399166
Thank you
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:sinfocomar
ID: 40399277
You're welcome. Thx for the points!
0

Featured Post

Get your Conversational Ransomware Defense e‑book

This e-book gives you an insight into the ransomware threat and reviews the fundamentals of top-notch ransomware preparedness and recovery. To help you protect yourself and your organization. The initial infection may be inevitable, so the best protection is to be fully prepared.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

You might have come across a situation when you have Exchange 2013 server in two different sites (Production and DR). After adding the Database copy in ECP console it displays Database copy status unknown for the DR exchange server. Issue is strange…
A procedure for exporting installed hotfix details of remote computers using powershell
In this Micro Tutorial viewers will learn how to restore single file or folder from Bare Metal backup image of their system. Tutorial shows how to restore files and folders from system backup. Often it is not needed to restore entire system when onl…
This tutorial will walk an individual through the process of configuring basic necessities in order to use the 2010 version of Data Protection Manager. These include storage, agents, and protection jobs. Launch Data Protection Manager from the deskt…

636 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question