CE500 default factory using win 7

I am trying to access my CE500 but it does not seem to work. I have Win 7 and I follow the step to reset the the CE500 to the factory default. I did some research http://unknowndev.wordpress.com/2007/10/04/cisco-ce500/ and tried to set my laptop as 10.0.0.2 or 169.254.0.100 but still does not work. All I want is to get in and do some configuration.
LVL 1
leblancAccountingAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

JohnBusiness Consultant (Owner)Commented:
tried to set my laptop as 10.0.0.2 or 169.254.0.100

169.254 is the auto IP for no connection at all. It won't work.

Is 10.0.0.2 a valid IP in your structure?  

What happens if you use DHCP on the Windows 7 computer.
0
leblancAccountingAuthor Commented:
0
JohnBusiness Consultant (Owner)Commented:
Are you using 127.0.0.1 as your DNS Server? That would be incorrect along with 169.254. 0.1 as IP address.

Try resetting TCP/IP on the computer:

Open cmd.exe with Run as Administrator
Then  netsh int ip reset c:\resetlog.txt
Also, ipconfig /flushdns followed by net stop dnscache followed by net start dnscache
Then restart the computer


See if that helps.
0
ON-DEMAND: 10 Easy Ways to Lose a Password

Learn about the methods that hackers use to lift real, working credentials from even the most security-savvy employees in this on-demand webinar. We cover the importance of multi-factor authentication and how these solutions can better protect your business!

rindiCommented:
Did you run ipconfig on your PC, and what values did you get? You must replace the values you get there with input the value for the gateway you get in ipconfig with the one shown in the manual.
0
leblancAccountingAuthor Commented:
I ended up using an old laptop with XP. I enabled DHCP, and it worked like a charm. The default IP address of the CE500 is 169.254.0.1 which is very strange. Thx
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
leblancAccountingAuthor Commented:
The issue solved with Win XP instead of Win 7.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Switches / Hubs

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.