Solved

Active sync receiving emails but cannot send

Posted on 2014-11-10
10
20 Views
Last Modified: 2016-06-15
Iphones are only downloading headers and Samsung phones are receiving emails but cannot send.
I have reset iis, re-added test account, used MS test site for Active Sync and that got all green check marks.
What am I missing?
Checked iis logs for errors - none found...
0
Comment
Question by:FlyboyExch60
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 3
  • 2
10 Comments
 
LVL 43

Expert Comment

by:Amit
ID: 40433307
Do you have any firewall or load balancer between exchange any active sync users.
0
 

Author Comment

by:FlyboyExch60
ID: 40433412
No load balancer , no firewall but a cisco router - Layer 3
0
 
LVL 43

Expert Comment

by:Amit
ID: 40433437
On Iphone, can you check Settings>Mail Contact Calendars>>Mail>Preview

If it is set to none, change it to 2 lines or more.
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 76

Expert Comment

by:Alan Hardisty
ID: 40433639
Do you have Anti-Virus software or any hard disk utilities installed on the Exchange Server?
0
 

Author Comment

by:FlyboyExch60
ID: 40433980
Yes there is anti virus on all the servers - Sophos.
How can I determine if the problem is firewall related. MS activesync test pass with all green flags
0
 
LVL 76

Expert Comment

by:Alan Hardisty
ID: 40433988
If the test site shows a pass, then the firewall isn't an issue.

Have you checked the inherited permissions as per my article?

http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/A_2861-Activesync-Working-But-Only-For-Some-Users-On-Exchange-2007-2010.html

Alan
0
 

Author Comment

by:FlyboyExch60
ID: 40445711
I have tried everything mentioned above but to no avail. I am starting to think this is a network issue.
The weird thing is, Active sync was working for months, and then just broke.
Is there anyway I can prove this is network related.
0
 
LVL 76

Expert Comment

by:Alan Hardisty
ID: 40453035
What version of Exchange do you have?
0
 

Accepted Solution

by:
FlyboyExch60 earned 0 total points
ID: 40455718
Had to enlist Microsoft - simple error of missing the .com on the organization accepted domains
0

Featured Post

Office 365 Training for Admins - 7 Day Trial

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
A couple of months ago we ran into an issue that necessitated re-creating our Edge Subscriptions. However, when we attempted to execute the command: New-EdgeSubscription -filename C:\NewEdgeSub_01.xml we received an error indicating that the LDAP se…
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.
This video shows how to quickly and easily add an email signature for all users on Exchange 2016. The resulting signature is applied on a server level by Exchange Online. The email signature template has been downloaded from: www.mail-signatures…
Suggested Courses

617 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question