Availability Service Exchange 2010

Hi All,

We have a two-way forest Trust between 3 domains. We've configured the availability between the domains so that users can lookup free-busy (Calendar).

Domain A can lookup free-busy from domain B & C , Domain B can lookup A & C , Domain C can only lookup from B.

We also have a GALSYNC with FIM in place between the domains.

We've found following error in the logging:

Process Microsoft.Exchange.InfoWorker.Common.Delayed`1[System.String]: <>SMTP:testuser@blablacom failed. Exception returned is Microsoft.Exchange.InfoWorker.Common.Availability.AutoDiscoverFailedException: Exceeded the number of Autodiscover redirections for e-mail <>SMTP:testuser@blala.com. The maximum allowed redirections are 3.
. Name of the server where exception originated: MAILSERVER. This event may occur when Availability Service cannot discover an Availability Service in the remote forest.

Any help appreciated!
secuteamersAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

VB ITSSpecialist ConsultantCommented:
What Service Packs are the Exchange servers running? Are they all running Exchange 2010?

Do you have access to the domain C Exchange servers? If so, can you run the following command and post the output?
Test-OutlookWebServices -Identity user@domainC.com -TargetAddress user@domainA.com  | fl
0
Adam FarageEnterprise ArchCommented:
How is AutoDiscover setup? Within each of the forests run the following:
Get-ClientAccessServer | Select Identity, AutoDiscoverServiceInternalUri

Open in new window


Also how is autodiscover setup in DNS?

What the error above is complaining about is the lack of ability to find the autodiscover endpoint in Site A / Domain A. Because of this it cannot pull the EXCH Outlook Provider Record, which would give it the internalURL for AutoDiscover.

I would need more info about autodiscover to provide advise on this.
0
secuteamersAuthor Commented:
Hi,

Autodiscoverserviceinternaluri is currently set in all domains as https://CASFQDN.company.com/Autodiscover/Autodiscover.xml. These URL'S are reachable from the other domains. I can login and receive the "600" page.

All domains are running Exchange 2010 SP3.

For DNS we're using SRV records for autodiscovery. Settings can be determined when we try to "test e-mail configuration" in the affected domain.

The error in the first post is actually the error we receive when test it through the command: Test-OutlookWebServices -Identity user@domainC.com -TargetAddress user@domainA.com  | fl

thx
0
VB ITSSpecialist ConsultantCommented:
I'm guessing you followed the steps in this article down to the tee? http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa996849(v=exchg.141).aspx

Double check each step to make sure you haven't made a typo somewhere.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.