install Dll into GAC on SahrePoint 2010 Server

dear all

i want to install a dll on SharePoint 2010 Server, Windows 2008.

this server doesnt have Visual Studio.

how can i install the dll?

and where can i find the GACUTIL.exe ?
RamzyNEbeidAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

David Johnson, CD, MVPOwnerCommented:
Just drag and drop the dll in C:\Windows\assembly using Windows Explorer (must be an administrator)
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
RamzyNEbeidAuthor Commented:
i had this message:

assembly Cache viewer - install failed
access denied "dll name"
telerik.web.ui.dll
0
Mohit NairSenior AssociateCommented:
Is that dll gonna reflect something in SharePoint ? In that case, create a wsp solution and deploy it in SharePoint. dll would automatically be mounted in GAC.
0
10 Tips to Protect Your Business from Ransomware

Did you know that ransomware is the most widespread, destructive malware in the world today? It accounts for 39% of all security breaches, with ransomware gangsters projected to make $11.5B in profits from online extortion by 2019.

RamzyNEbeidAuthor Commented:
it is "telerik.web.ui.dll".

already there is an old version on the GAC.

when we create new web part and try to upload it to SharePoint, it failed.

Could not load file or assembly 'Telerik.Web.UI, Version=2014.1.403.35, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
0
RamzyNEbeidAuthor Commented:
i was able to add the Dll.

but when i am still getting the same error.

do i need to restart the Server ?

or there is something else needs to be done.

thanks,
0
RamzyNEbeidAuthor Commented:
it is working now

i uploaded the webpart again.

everything is working very good.

thanks,
0
Seth SimmonsSr. Systems AdministratorCommented:
This question has been classified as abandoned and is closed as part of the Cleanup Program. See the recommendation for more details.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows Server 2008

From novice to tech pro — start learning today.