Solved

Line 1 Always busy on Panasonic Phone System

Posted on 2014-12-17
3
1,049 Views
Last Modified: 2014-12-24
I have a Panasonic KX-tg4500 phone system that uses Line1 and Line 2 for two separate numbers. Everything was working great until Monday morning when arriving to the office and Line1 was constantly on busy. We checked all the handsets to make sure one wasn't left on etc, and actually pulled the batteries from each handset to test one by one but the base unit was always "Busy" on Line 1.

If you pick up to call on the phone base or and handset it would just goto Line 2 where there was dial tone. If someone calls into the Line 1 number, they instantly receive a busy signal.

In troubleshooting to determine if it was a phone line issue (we have had moisture starting last Sunday night and Monday), I unplugged phone liine that was going into the L1/L2 port on the phone base so nothing was plugged in except for power. When I did that, Line1 was still instantly busy.

Just seeing if anyone else has had this problem. I have not tried to do a power cycle on the base unit or a reset yet. Hoping to not have to do a reset and have to setup the different voicemails and what not if possible.

Thanks!
0
Comment
Question by:ZephyrM
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 16

Expert Comment

by:dhsindy
ID: 40509257
If the line 1 indicator light is always on that usually indicates a bad connection.

Do you have the same problem with all handsets on that line?

On Line 1 try the following two things:

What exact message do you get on the display when you press the TALK button?  And, what sound do you hear?

What exact message do you get on the display when you press the OFF button?  And, what sound do you hear?
0
 

Accepted Solution

by:
ZephyrM earned 0 total points
ID: 40510118
I ended up moving the cord over to the Line3/Line4 Jack and both numbers are now answering correctly. Line1 Still says busy even though nothing is plugged into that jack on the phone base.. Weird situation.
0
 

Author Closing Comment

by:ZephyrM
ID: 40516220
Got it working myself
0

Featured Post

On Demand Webinar - Networking for the Cloud Era

This webinar discusses:
-Common barriers companies experience when moving to the cloud
-How SD-WAN changes the way we look at networks
-Best practices customers should employ moving forward with cloud migration
-What happens behind the scenes of SteelConnect’s one-click button

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

EE introduced a new rating method known as Level, which displays in your avatar as LVL. The new Level is a numeric ranking that is based on your Points. This article discusses the rationale behind the new method and provides the mathematical formula…
Messaging apps are amazing tools with the power to do a lot of good, but the truth is the process of collaborating with coworkers requires relationships established through meaningful communication - the kind of communication that only happens face-…
This video teaches viewers how to process images for a time-lapse video. Programs required: Adobe Lightroom, Adobe After Effects, Video Editing Program. In Adobe Lightroom: Import sequence image files into Adobe Lightroom: Develop settings of an I…
Where to go on the main page to find the job listings. How to apply to a job that you are interested in from the list that is featured on our Careers page.

749 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question