vm not backing up after upgrade of esxi

We have upgraded from v5.0 to 5.5.0 of esxi on 2x of our hosts, the vms are local to each host.
2x of the hosts are failing to backup using acronis backup/replication v9.  i can take a vmware snapshot though no problems.
the other issue is that the networking is flakey in that the ips are not saving.
if and when i get the ip added and restart the vm it loses it.

ideas?
LVL 1
CHI-LTDAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Can you post screenshots of the errors.

If you VMs are not using VMXNET3 interface, change to using VMXNET3 from E1000, and ensure VMware Tools is installed.

Also check your ESXi Host Servers are using the correct OEM version of ESXi, and firmware is updated on the server.
0
Mr TorturSystem EngineerCommented:
hi,

if you did not change anything in Acronis after the upgrade try to reconfigure your backup job.
I don't know acronis specifically but other backup/replication software for vmware and sometimes after a vmware upgrade there is a chance that you need to reconfigure or even recreate your backup or replication jobs.
Also normally you should have option in your replication software in order to avoid a full replication (vm replica seeding).
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
compdigit44Commented:
Having the exact error message would be helpful. Have you tried created a new job as a test? I assume that Acronis is seeing upgraded esxi host correct
0
CHI-LTDAuthor Commented:
i reinstalled vm tools (i think) in the end.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.