Exchange 2013 inside messages taking several minutes to deliver

Have a new Exchange 2013 installation with less than 10 users.  When a user sends an email to another user inside the network (local).. The messages are taking between 3 and 9 minutes to actually be delivered, while messages being sent to the outside arrive within a minute..  Is there a setting I'm missing being a default install ?? I don't even know where to start here.. Very little experience with Exchange 2013. Much more with Exch. 2003.. What can I do to fix this issue ??
msclimentiAsked:
Who is Participating?
 
msclimentiAuthor Commented:
When I trace delivery reports for a message.. I get back results like this..

Submitted
12/30/2014 7:19 PM SERVER2012
The message was submitted to server2012.xyz.local.

Pending
12/30/2014 7:19 PM server2012.xyz.local
Message was received by server2012.xyz.local from server2012.xyz.local

Submitted
12/30/2014 7:19 PM server2012.xyz.local
The message was submitted to server2012.xyz.local

Pending
12/30/2014 7:25 PM server2012.xyz.local
The message has been transferred from server2012.xyz.local to server2012.xyz.local.

Delivered
12/30/2014 7:25 PM server2012.xyz.local
The message was successfully delivered.
0
 
msclimentiAuthor Commented:
That was it exactly.... Thank you so much !!  Was driving me crazy.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.