Solved

Fujitsu Primergy TX1310 M1 Server wont load LSI Raid driver on server 2008 r2 install to see hdd's

Posted on 2015-01-12
11
2,167 Views
Last Modified: 2016-12-08
Hi we have a new Fujitsu Primergy TX1310 M1 server with 2 500gb sata hdd's. raid enabled in bios and configured raid 1 and formatted. have the raid driver on usb memory pen, starting install of windows server 2008 then browse to pen to locate driver which display's LSI Embedded MegaRaid, (c:\megaSR1.inf) then click next and it can't load driver?.. any clues chaps.
0
Comment
Question by:EnigmaWorld
  • 6
  • 4
11 Comments
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 40544192
Did you do the F6 to load drivers right at the beginning of the process?   Also the BIOS must support  USB drives.
0
 

Author Comment

by:EnigmaWorld
ID: 40544234
Hi, no f6 no longer sued with windows 2008 as when it can't see hdd's you then have the option to browse to cd or usb storage to add the driver. Also this is a new server and support usb in the bios and i can see my memory pen with the driver software but it wont load.
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:Perarduaadastra
ID: 40544240
Have you tried a different pen drive? Also, I notice that your existing drive appears to have been assigned the drive letter C:, which might cause drive letter issues later on.

Are you using the driver from Fujitsu's site? A generic LSI driver may not match any customisations made by Fujitsu.
0
Netscaler Common Configuration How To guides

If you use NetScaler you will want to see these guides. The NetScaler How To Guides show administrators how to get NetScaler up and configured by providing instructions for common scenarios and some not so common ones.

 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 40544243
MSFT has a KB article about this issue ..
https://support.microsoft.com/kb/2026219?wa=wsignin1.0
0
 

Author Comment

by:EnigmaWorld
ID: 40544315
Hi, yes used different pens and placed the official drivers downloaded from fujitsu website onto cd and tried to load that way but still no go. when pointing to the usb or cd with the drivers it lists the one LSI Embedded Megaraid driver click next which then it attempts to load the driver but after 15sec display a window no new devices could be found.
0
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 40544324
Since this is an embedded LSI, are you using the drivers that came from Fujitsu, specifically for that motherboard?   LSI stock drivers aren't designed to work on embedded motherboard solutions. The manufacturer of the motherboard tweaks the drivers and it is their job to supply them.
0
 

Author Comment

by:EnigmaWorld
ID: 40544369
Hi, yes i have downloaded the only drivers available for that model fujitsu server from there website.
0
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 40544385
From the top ....
1. Wrong drivers, so check the specs on the motherboard.
2. Incompatible drivers, 32 vs 64 bit issue;  maybe BIOS on the controller or motherboard needs to be updated first?  Dated drivers.  Drivers for the wrong motherboard.  Maybe drivers already automatically loaded, but they're the WRONG LSI drivers?
3. Are you using either an OEM Win2K8 distribution specifically for your motherboard supplied by fujitsu, or the off-the-shelf standard non-OEM W2K8?  (No Dell win2k8 for example)
4. Munged file
5. Find an old floppy drive you can temporarily plug in, just in case
6. Leave a MSG to Fujitsu tech support
0
 

Author Comment

by:EnigmaWorld
ID: 40544601
Hi,

1. when booting from the serverview suite cd supplied with the server it detects the lsi megaraid controller and can see the discs that i have connected and raid 1 + format. on checking the log it show's the location and folder of the lsi drivers on the cd which i have pulled over to usb pen and usb floppy drive and still wont load drivers. so i cannot install server 2008.
2. havn't checked the bios yet so will do.
3. using microsoft oem w2k8 r2
4. files are ok and from different sources.
5. got that and tried, same prob.
6. have reqistered with fujitsu forum and awaiting admin to confirm account. may have to ring them also to get help.

cheers
0
 

Accepted Solution

by:
EnigmaWorld earned 0 total points
ID: 40546174
ok all fixed now it, it appeared the windows server 2008 disc was damaged. installed with a new disc and worked a treat.
0
 

Author Closing Comment

by:EnigmaWorld
ID: 40554956
fixed it myself.
0

Featured Post

PRTG Network Monitor: Intuitive Network Monitoring

Network Monitoring is essential to ensure that computer systems and network devices are running. Use PRTG to monitor LANs, servers, websites, applications and devices, bandwidth, virtual environments, remote systems, IoT, and many more. PRTG is easy to set up & use.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Problem: Windows 32bit running out of paging space. Solution: Add additional page files on separate partitions. Background: By default Windows creates only one page file on the partition you install Windows on. You may know that the maximu…
 One of the main issues with network wires is that you never have enough.  You run plenty and plan for the worst case but you still end up needing more.  What many people do not realize is with 10BaseT and 100BaseT (but not 1000BaseT) networks you …
This Micro Tutorial will teach you how to censor certain areas of your screen. The example in this video will show a little boy's face being blurred. This will be demonstrated using Adobe Premiere Pro CS6.
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…

770 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question