Solved

NCH Wavepad will not record

Posted on 2015-01-30
6
231 Views
Last Modified: 2016-11-23
Basics: Dell workstation t7500. Sound Card Sound Blaster Z. Newly installed NCH WavePad recording software.  Using optical output from S.Blaster to stereo system.  System plays MP3's on hard drive just fine. When WavePad attempts to record any sound that I am listening to, it is like the card is not seeing any input. I have tried at least 50 combinations of playback and recording devices as defaults and active and not active. Nothing seems to get Wavepad to record what the computer is playing. If I apply a signal to the optical input on the sound card it does record. Dell Pro guys are stumped. I cannot get in touch with SoundBlaster due to them not working on Fridays. Any ideas?
0
Comment
Question by:Need-a-Clue
  • 3
  • 3
6 Comments
 
LVL 32

Accepted Solution

by:
_ earned 500 total points
ID: 40581130
It's been awhile since I played with Wavepad, but I don't think there is a setting to let it record "internally". You will probably need to run a cable from the (analog) Speaker or a male-male mini-jack cable Headphone OUT of the receiver, to the Mic/LineIn port of the Blaster.

You should also be able to do it between the StereoOut and Mic/LineIn ports on the soundcard.

Just make sure the LineIn is not Muted in the sound Properties, in either case.
0
 

Author Comment

by:Need-a-Clue
ID: 40581421
Thanks for your reply. I spent a whole day fighting this thing and I am burnt out on it. I will try your suggestion on Monday and let you know how it goes. Thanks!
0
 
LVL 32

Expert Comment

by:_
ID: 40581549
>> ...burnt out on it

lol   Not a problem, been there, done that.
0
Simplifying Server Workload Migrations

This use case outlines the migration challenges that organizations face and how the Acronis AnyData Engine supports physical-to-physical (P2P), physical-to-virtual (P2V), virtual to physical (V2P), and cross-virtual (V2V) migration scenarios to address these challenges.

 

Author Comment

by:Need-a-Clue
ID: 40582152
Hi. I reinstalled the software and bingo! It worked just fine. Who knew?? Thanks for your help.
0
 

Author Closing Comment

by:Need-a-Clue
ID: 40582153
Personalized experience was appreciated!
0
 
LVL 32

Expert Comment

by:_
ID: 40582715
>> ...and bingo! It worked just fine

sweet!  glad to hear it.

Thank you much.     : )
0

Featured Post

Free Tool: SSL Checker

Scans your site and returns information about your SSL implementation and certificate. Helpful for debugging and validating your SSL configuration.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Every server (virtual or physical) needs a console: and the console can be provided through hardware directly connected, software for remote connections, local connections, through a KVM, etc. This document explains the different types of consol…
Does your iMac really need a hardware upgrade? Will upgrading RAM speed-up your computer? If yes, then how can you proceed? Upgrading RAM in your iMac is not as simple as it may seem. This article will help you in getting and installing right RA…
This video shows how to use Hyena, from SystemTools Software, to bulk import 100 user accounts from an external text file. View in 1080p for best video quality.

821 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question