Solved

Servers disappeared from farm - xenapp 6.5

Posted on 2015-02-02
4
346 Views
Last Modified: 2015-02-15
Hi guys, how are you all doing?
I´m having a annoying trouble with my xenapp 6.5 farm. It´s a quite small environment (3 SERVERS - 1 - WI and CSG at DMZ and 2 at production nw)
Turns out I cant see any of my servers at the "servers" folder. As result I can´t perform any management in the farm.
Now, for example, im just able to see logged users thru task manager. I´m unable to create and publish new applications to users. Even after restarts I can´t bring the farm back for managing. I don´t know when that started so I can´t really track from evnt vwr.

Hotfixes Installed:
XA650W2K8R2X64R04
KB2728738
KB2748302
KB2778831
KB2896256

I considered to rejoin servers back to farm through setup but I want cause less impact as possible and I´m afraid the issue come back after few days.
Appreciate any help.
0
Comment
Question by:miltonskt
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
4 Comments
 
LVL 37

Assisted Solution

by:Carl Webster
Carl Webster earned 250 total points
ID: 40583791
Have you tried dsmaint /recreatelhc?

That is supposed to be rebuilt upon a server reboot but it doesn't always happen.

After the dsmaint, backup your database and then run dscheck /full.  That will check your datastore for issues.
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Dirk Kotte
Dirk Kotte earned 250 total points
ID: 40584845
try "qfarm" and "qfarm /load"
do you see your servers?
your apps are listed within the appcenter?
0
 

Accepted Solution

by:
miltonskt earned 0 total points
ID: 40601278
Sorry guys for the delay! I´ve installed XA650W2K8R2X64R05 hotfix and everything got back smoothly!

@Carlwebster, I chose for applying the latest hotfix before performing your suggestions, thankfully it worked :D, thanks for your help.

@dkotte, the load changed from time to time (800~1000), reflecting the workload on the servers and Yes, my applications were listed in appcenter but they were not related (published) to any server...
0
 

Author Closing Comment

by:miltonskt
ID: 40610617
The experts helped me figuring out the right troubleshooting direction...
0

Featured Post

Get 15 Days FREE Full-Featured Trial

Benefit from a mission critical IT monitoring with Monitis Premium or get it FREE for your entry level monitoring needs.
-Over 200,000 users
-More than 300,000 websites monitored
-Used in 197 countries
-Recommended by 98% of users

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

In this article we will learn how to backup a VMware farm using Nakivo Backup & Replication. In this tutorial we will install the software on a Windows 2012 R2 Server.
What if you have to shut down the entire Citrix infrastructure for hardware maintenance, software upgrades or "the unknown"? I developed this plan for "the unknown" and hope that it helps you as well. This article explains how to properly shut down …
This Micro Tutorial walks you through using a remote console to access a server and install ESXi 5.1. This example is showing remote access and installation using a Dell server. The hypervisor is the very first component of your virtual infrastructu…
How to Install VMware Tools in Red Hat Enterprise Linux 6.4 (RHEL 6.4) Step-by-Step Tutorial

634 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question