Exchange 2013 Active Sync Error 500 BackendRehydration-FileNotFoundException

Our Active Sync devices aren't connecting and when you run the Exchange Connectivity Analyzer you get the error below.  
I have researched the error and the 2 items that come up are

1. Make sure the Exchange Server isnt a member of a restricted group like domain admins.  
http://support.microsoft.com/kb/2898571
2.  Another fix was the following:
Get-ClientAccessServer | Add-ADPermission -AccessRights ExtendedRight -ExtendedRights "ms-Exch-EPI-Token-Serialization", "ms-Exch-EPI-Impersonation" -User xxx

These 2 fixes did not work in our case and I can not seem to find to many other mentions of this issue anywhere.   Has anyone else seen this error and have a fix?  Inheritable permissions are enabled on the user accounts and they are not members of any admin groups.

Thank You,


Attempting to send the OPTIONS command to the server.
       Testing of the OPTIONS command failed. For more information, see Additional Details.
       
      Additional Details
       
An HTTP 500 response was returned from IIS7.
HTTP Response Headers:
request-id: 4bd465a0-6612-42d8-9688-6d6ce994c8a1
X-CalculatedBETarget: mailserver.domain.net
X-RemotePS-FailureCategory: BackendRehydration-FileNotFoundException
X-DiagInfo: mail-server
X-BEServer: mail-server
Cache-Control: private
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Set-Cookie: ClientId=LEDXJWNUCGGDTMTYKQ; expires=Tue, 09-Feb-2016 18:09:03 GMT; path=/; HttpOnly,X-BackEndCookie=S-1-5-21-1659004503-1409082233-839522115-5143=u56Lnp2ejJqBmZqdnM6azczSmsaazdLLy8ac0p3Hz57SmsucmZvIyM6Znc3NgYHNz87K0s/M0s7Oq87Hxc/Gxc/M; expires=Wed, 11-Mar-2015 22:09:03 GMT; path=/Microsoft-Server-ActiveSync; secure; HttpOnly
Server: Microsoft-IIS/8.5
X-AspNet-Version: 4.0.30319
X-Powered-By: ASP.NET
X-FEServer: mail-server
Date: Mon, 09 Feb 2015 18:09:02 GMT
Content-Length: 5785
Elapsed Time: 223 ms.
iVenture_SolutionsAsked:
Who is Participating?
 
iVenture_SolutionsConnect With a Mentor Author Commented:
I know the answers are light on this issue when you search for this error.  We were able to resolve our issue with Microsofts help.

We updated from Exchange 2013 CU6 to CU7.  We also went into the Web.config file and did a find and replace to change any paths using %EXCHANGEDIR% to now use the full static path

Thanks,
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.