Exchange 2013 emails stop replaying

Hi All

Have this crazy issue at a client running single Exchange 2013 on Server 2012 R2
Since yesterday client reported they are not receiving internal or external emails. Upon inspection i saw that all emails stuck in queue.
Restart of all Exchange services does nothing to kick start mail transmission, but a server reboot fixes the queue and email start flowing again. so i though great jobs done... but was not the case. After a couple of hours mail stops flowing again and the only way i can fix is by restating the server.
All receive connectors are default and confirmed is setup correct.

Regards
Frank
FrancoisvanRensburgAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

WORKS2011Austin Tech CompanyCommented:
sounds like you may be running out of disk space, how much free space do you have?
FrancoisvanRensburgAuthor Commented:
Have 32.1Gb free on my System Drive and 135 Gb on my Datastore
Both Drives Think Provisioned
WORKS2011Austin Tech CompanyCommented:
is the exchange server a VM?
Acronis True Image 2019 just released!

Create a reliable backup. Make sure you always have dependable copies of your data so you can restore your entire system or individual files.

FrancoisvanRensburgAuthor Commented:
It is yes Esxi 5.5
WORKS2011Austin Tech CompanyCommented:
I had a similar issue and the static IP somehow was changed to dynamic, check the Exchange server make sure it has a static IP. Do ipconfig /all confirm dns and dhcp are correct.

does nslookup resolve?
FrancoisvanRensburgAuthor Commented:
Hi Peeps

Ok so the issue was a lot simpler that first expected. turns out out firewall was blocking traffic and not reporting and denied requests. We have a Watchguard in place and it turns out that exchange 2013 do not like TLS deep scanning in spam filtering. After disabling emails started to flow without problems.
Thanks for your replies no the less.

Regards
Frank

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
FrancoisvanRensburgAuthor Commented:
none of the help received was helpful. after further investigation problem was not exchange but firewall related
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Email Servers

From novice to tech pro — start learning today.