We help IT Professionals succeed at work.

sharepoint will not stop prompting for a password

I have tried the AuthServerList setting in the registry.
I have tried adding the site to the intranet and changing the prompting to automatically login as current user
I have deleted the user credentials in the credential manager.
I have added the site to the trusted site

nothing seems to solve the issue.  the user can go to our shared site that is on our intranet say http://prettysite

it shows them logged in in the background but prompts for a username and password.  I type it in and hit remember and it comes right back and its confirmed the correct credentials.  

I can then hit cancel and the box will go away and I can navigate the site and then when I click on a document it ask for the credentials again.   if I hit cancel I can open the file and so on.

it is just annoying to get the popup.  how can I prevent this?

Thanks!
Comment
Watch Question

Neil RussellTechnical Development Lead

Commented:
Sahrepoint?
2003? 2007? 2010? 2013?

Author

Commented:
Key      Value
MicrosoftSharePointTeamServices      15.0.0.4420
so 2013
Walter CurtisSharePoint AED
Distinguished Expert 2019
Commented:
Try this - it applies to all versions of SharePoint

http://support.microsoft.com/kb/896861

Use method 2

Author

Commented:
i tried that as well unfortunately :(
still no go.
Thomas GrassiSystems Administrator
Commented:
Have the users passwords recently been reset?

Try resetting their domain password then try connecting again with new password.
Commented:
Sounds more to me like an IIS credentials issue rather than SharePoint specific. Look into IIS authentication http://www.iis.net/configreference/system.webserver/management/authentication/credentials
SharePoint AED
Distinguished Expert 2019
Commented:
I have had a similar issue after a site was migrated. An image on the start page was located in a totally different domain (on a file server) and the login prompt would appear, looking for credentials from the different domain. Clicking cancel would make it go away, just as it does for you, but when you refresh or go away from the page and come back the login prompt would appear again, which was actually the correct behavior. I solved the problem by moving the image to the new domain and changing the hard coded image location. Just an idea.

Hope that helps

Author

Commented:
normally this would work but for some reason its working for some but not others. turned over to developer. thanks for the help!