Windows 8.1 pro hyper-v issue

I have a Windows 8.1 pro machine and I am trying to turn on the hyper-v.
I checked the system requirement and it is good.
But every time I am trying to turn on, the system reboots and it says "working on adding features" then it says "couldn't add feature, undoing changes".
And when I check it back it is off.
romeiovasuAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
Make sure the virtualization acceleration features are enabled in the BIOS.

How was the OS installed? Original OEM image or via flash drive?
0
romeiovasuAuthor Commented:
I checked the bios and it says CPU-VT is supported.
The OS was installed from a flash drive

Thanks
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
Insert the flash drive into the same USB port and try the role install again. You may need to select the option to "choose installation source" in the dialogue box and set the flash drive as your source.
0
The 7 Worst Nightmares of a Sysadmin

Fear not! To defend your business’ IT systems we’re going to shine a light on the seven most sinister terrors that haunt sysadmins. That way you can be sure there’s nothing in your stack waiting to go bump in the night.

romeiovasuAuthor Commented:
I am not quite sure "try the role install again" mean.
if you can explain it in more details, this will be great
Thanks
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
Hyper-V is a Role in Windows. So, plug in the USB drive and go through and Add Windows Feature choosing Hyper-V. :)
0
romeiovasuAuthor Commented:
got it thanks :-)
0
romeiovasuAuthor Commented:
It seems there something is preventing it from completing the installation process.
once it reaches %93 it starts rolling back.
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
Is the machine up to date?
0
romeiovasuAuthor Commented:
should be!
I am checking it again
0
romeiovasuAuthor Commented:
Now, we are up to date!
do you want try again?
0
romeiovasuAuthor Commented:
I tried again and I am still getting the same issue!
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
There should be some Event Log entries that could indicate the source of the problem?
0
romeiovasuAuthor Commented:
Do know where I can find it?
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
Right click on computer and Manage.

Or: Start --> Compmgmt.msc [Ctrl+Shft+Enter}
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Virtualization

From novice to tech pro — start learning today.