IIS and PHP windows 7

I have installed php using the link below:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh994592.aspx

I used the manual install
I have mysql already installed
When I try to rin a phpinfo.php file, I get the following error:

HTTP Error 500.24 - Internal Server Error
An ASP.NET setting has been detected that does not apply in Integrated managed pipeline mode.

I have tried setting identity to false
doctorbillTechAsked:
Who is Participating?
 
doctorbillTechAuthor Commented:
I have managed to solve this:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679#

I installed the 32 and 64 bit versions
Now the php extension works

Thanks very for your input - it made me do some more indepth research
What really showed the problem was running the following in the command prompt:

c:\php\php-cgi.exe c:\inetpub\wwwroot\phpinfo.php
This told me that the "MSVCR110.dll" was mising
0
 
Dave BaldwinFixer of ProblemsCommented:
The page you're linking to is for IIS8 on Server 2012.  Windows 7 uses IIS7.5.  I don't know how important the difference is.  This page and program may be useful to you:  http://phpmanager.codeplex.com/wikipage?title=Managing%20PHP%20installations%20with%20PHP%20Manager%20user%20interface
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
I managed to get rid of the original message by disabling ASP net impersonation
I now get the following when trying to run PHP info:
http error 500.00
c:\php\php-cgi.exe - the fast cgi process exited unexpectedly
0
Cloud Class® Course: Amazon Web Services - Basic

Are you thinking about creating an Amazon Web Services account for your business? Not sure where to start? In this course you’ll get an overview of the history of AWS and take a tour of their user interface.

 
Dave BaldwinFixer of ProblemsCommented:
Did you install FastCGI for IIS?  http://www.iis.net/downloads/microsoft/fastcgi-for-iis  This is separate from the PHP fast cgi but they are supposed to work together.
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
When I installed the IIS on the windows 7 I used the Programs and  features - Turn windows features onor off and selected the CGI as a component
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
This was in the Application development features under world wide web services
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
when I check the mappings I have selected the FastCGI
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
One thing:
No matter which version of PHP I use as the fast-cgi.exe, I get the same error message:

http error 500.00
c:\php\php-cgi.exe - the fast cgi process exited unexpectedly

It looks as if it is linkied to FastCGI module in IIS being the common problem?
0
 
Dave BaldwinFixer of ProblemsCommented:
Good find on your part.  I'm still running XP so I may not have encountered that exact problem.  I think the VC redistribution I have is based on VS2009 or something.  Along the way, I've had to install more than one version.
0
 
doctorbillTechAuthor Commented:
I have given David full points as his comments helped me to locate a solution
0
 
Dave BaldwinFixer of ProblemsCommented:
Thanks!!
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.