No Internet connection when connecting with VPN SSL

Hello Experts,
We have a problem with some users that connecting over VPN to the our corporate .
When they connecting to the VPN they don't have internet connection and can't see any website.
I found out that when the user's home network has the same subnet as our corporate network, no internet connection.

We have a FortiGate 60D

e.g.:
user's home network : 10.0.0.X / 255.255.255.0

corporate network intranet : 10.0.0.X / 255.255.255.0

corporate network ssl : 10.212.134.X / 255.255.255.0

users that connect with other home networks (172.0.0.X) don't have this problem..
What should i do to solve this issue ?
Please Advise.

Thanks ,
Osher.
Robert-ProdigyAsked:
Who is Participating?
 
Mohammed KhawajaManager - Infrastructure:  Information TechnologyCommented:
This is a routing issue as you cannot route to two subnets using same IP address.  For home users, it is wise if they use 192.168.x.x network.
0
 
akbCommented:
You will need to change either the home subnet or the corporate subnet. I suspect it will be easier to change the home subnet.
0
 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
Yes, but must be a solution.
If I have 100 employees in the company with this subnet and ip range (10.0.0.X) , i can't change for all my home users the subnet.

Thanks,
Osher.
0
 
Zacharia KurianAdministrator- Data Center & NetworkCommented:
user's home network : 10.0.0.X / 255.255.255.0 connects, what do you see when you do a traceroute to internet?

Do you have a policy route for http(s)?


Zac.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.